Kultúra 2018. 04. 11.

Improvizáció, slam poetry, koncertek és DJ-k az idei Kollektíván

A Komáromban tevékenykedő Jókai Mór Diákkör idén áprilisban újra elhozza a fiatalok (és idősebbek) számára a hónap legsokszínűbb eseményét, az ötödszörre megrendezésre kerülő Kollektívát. 

A jól megszokott színvonalból a szervezők idén sem adnak alább, a különböző szórakozási formák kedvelőinek egyaránt tartogat izgalmas programokat az este. A Kollektíván elsőként a slammereké lesz a terep. Magyarország jelenlegi országos bajnoka, Mészáros Péter mellett György Ádám és Bíró Dénes szókimondó és frappáns szövegeit hallhatják majd az érdeklődők. A hangulatot és a jókedvet ezt követően az Ahogy esik, úgy puffan színészgárdája fokozza majd tovább. Az önfeledt szórakozást Bakonyi Alexa, Tóth Károly, Nagy László és Olasz István remek színművészek fogják biztosítani, a játékvezető szerepében pedig ezúttal is Majorfalvi Bálintot köszönthetjük.

Ezt követően, ha kellően sajog már a rekeszizom, a további testmozgásról a zenekarok gondoskodnak. Elsőként a dunaszerdahelyi Arizóna zenekar adja a talpalávalót, akik az elmúlt években komoly ismeretségre tettek szert, és belopták magukat a felvidéki közönség szívébe. Ezt követően pedig a farnadi Estendøn zenekar lép a „világot jelentő deszkákra”.

Akik még a továbbiakban is éreznek magukban elég energiát a tombolásra, azoknak sincs okuk a csüggedésre, hiszen ilyenkor pörögnek csak fel igazán a lemezek a DJ-k pultjain. A hajnalig tartó bulizás során Psycho, Fox és Bres-Cape pörgeti majd a bakeliteket.

Azok számára pedig, akik úgy érzik, hogy Fortuna aznap este az ő kedvükben fog járni, az este folyamán kipróbálhatják szerencséjüket a tombolában, értékesebbnél értékesebb nyereményeket söpörve be. A sorsolásra az Arizóna és az Estendøn koncertje között kerül sor.

Helyszín: RÉV – A Magyar Kultúra Háza
Jegyár: 5 € (érvényes az egész estére)

Az est Facebook eseménye elérhető ITT.

(Jókai Mór Diákkör)