Kultúra 2017. 10. 17.

A komáromi György Ádám különdíjas az Országos Slam Poetry Bajnokságon

Vasárnap 7 órától került megrendezésre Budapesten a 6.Országos Slam Poetry Bajnokság Döntője, melyen György Ádám, egyedüli felvidéki indulóként elnyerte a zsűri különdíját.

A döntőt egy háromnapos előválogató előzte meg még szeptember elején. A több, mint 150 slammerből álló mezőnyből egy 5 tagú zsűri választotta ki azt a 24-et, akik a címvédő, Basch Péter mellett képviselhették a műfajt vasárnap.

Ádám ebben a mezőnyben mérkőzhetett meg és zárt kiemelkedő eredménnyel, hiszen a maximálisan elérhető 30 pontból a zsűri 29,5 pontra értékelte előadását. Pontszámaiból azonban 1 pontot kénytelenek voltak a szervezők levonni, miután – még akkor is, ha tervezetten, de – kicsúszott a megszabott 3 perc 15 másodperces időkeretből. Az 1 pontos levonás pedig sajnos soknak bizonyult ebben az erős mezőnyben, így ugyan hajszállal, de végül nem jutott be a legjobb 5-be, s ezáltal a második körbe. A zsűrinek azonban az est végén módjában állt még egy díjat kiosztani, a zsűri különdíját, amit a fiatal komáromi slammer vehetett át.

Ádám egyébként nemcsak, hogy több, mint 3 éve foglalkozik slammel, de tagja annak a Slam Poetry Felvidék néven elhíresült társaságnak, amelyhez már több, a térségben szervezett sikeres slam esemény is kapcsolódik.