Város 2018. 06. 11.

Indul a strandszezon! Felújított nagymedencével, öltözőkkel, zuhanyzókkal várja vendégeit a Komáromi Termálfürdő

A Komáromi Termálfürdő a közelmúltban újabb felújításokon esett át. Többek között a fürdő nagymedencéje is átadásra került, a közel 100 ezer eurós fejlesztéseknek köszönhetően pedig immáron új zuhanyzók, öltözőszekrények és padok is várják a vendégeket. Emellett a recepció szintén jelentősen átalakult, valamint a gáztalanító berendezést is üzembe helyezik a közeljövőben.

A tavalyi év legnagyobb szenzációja a három pályás csúszda átadása volt, mely azóta is a strandolók egyik kedvenc szórakozási lehetősége. A vezetőség azonban az idei évre sem maradt adós a fejlesztésekkel. A közel 100 ezer eurós befektetésből végül nemcsak a fürdő kinti nagymedencéje újult meg. Vadonatúj zuhanyzókat is elhelyeztünk a medence mellett, de a lábmosók és a zuhany melletti táblák szintén fel lettek újítva. A medence mellé pedig új padok kerültek” – mondta el a termálfürdőt üzemeltető Comorra Servis igazgatója, Nagy Tamás.

A felújítások a recepciós részleget is jelentősen érintették: “A pénztár és maga a beléptetési rendszer is átalakult. Az eddigi elrendezés gyakran kaotikus helyzeteket idézett elő, az átrendezésnek köszönhetően azonban már egyszerűbb a közlekedés a pénztárnál. Az épületben további újdonságként új szekrények kerültek a női öltözőbe.”

További újítás a létesítmény életében, hogy a büfék is új bérlő kezébe kerültek, valamint örömteli hír, hogy a gáztalanító berendezés beüzemelése is már a finisbe ért: “A rendszer működését kipróbálták, minden rendben ment, így már csak apró munkálatok vannak hátra az üzembe helyezésig” – tette hozzá az igazgató.

A strand legnagyobb különlegessége a csúszda mellett kétségkívül magában a vízben rejlik. Annak ellenére, hogy a vizsgálatok kimutatták gyógyvíz jellegét, a fürdő mégsem gyógyfürdőként működik. Nagy Tamás szerint ennek fő oka a szigorú előírásokban keresendő:

“A szolgáltatások és az infrastruktúra tekintetében olyan bővítéseket kéne végrehajtanunk a gyógyfürdőként való működéshez, melyek jelen esetben számunkra vállalhatatlanok. Pedig a termálvizünk messze az egyik legjobb a környéken, de úgy érzem még sincs kellően kihasználva. A rehabilitációs központ, melyről pár éve létrehoztunk egy látványtervet, végül nemcsak, hogy nem valósult meg, de értékelhető párbeszéd sem alakult ki róla önkormányzati szinten. Egy ilyen komplexum építése nem kis befektetés, de úgy gondolom, bőven lenne rá kereslet.”

A központ, ami a látványtervnél megakadt (fotó: fkfdesign.sk) 

Az igazgató elmondása alapján felújításokkal továbbra is tervezik emelni a fürdő színvonalát, de a konkrét munkálatok nagymértékben a költségvetéstől függnek majd: “Arra törekszünk, hogy minden évben meg tudjuk lepni vendégeinket valamiféle újdonsággal. Negatív vélemények persze így is mindig előfordulnak. De aki csak a hibát keresi, az úgyis megtalálja. Mi azonban most elsősorban a létesítménnyel és a fejlesztéssel foglalkozunk. Azt viszont nehéz lenne megmondani, hogy mi lesz a következő újítás a fürdőben, hiszen nagyban függ majd attól, hogy mennyit tudunk elkülöníteni fejlesztésekre.”

A Komáromi Termálfürdő egy különleges ajánlattal készült a kisiskolások számára, hiszen júniusban mindössze 1 €-ért válthatják meg belépőjüket a 10 éves, vagy az alatti gyermekek.

“A napokban a környező iskolákat is értesítettük a kedvezményről és nagy örömünkre úgy tűnik, egyre többen élnek majd a lehetőséggel” – mondta el búcsúzóul Nagy Tamás.