Város Dél-komárom 2023. 10. 26.

Ingyenes szűrések, neves előadók a dél-komáromi egészségnapon

November 3-án és 4-én rendezi meg a városi egészségnapot a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete a dél-komáromi Arany 17. Rendezvényközpontban, az Arany János utca 17. szám alatt.

Oláh Gábor, a szervezet területi koordinátora elmondta, nagy öröm, hogy immár a harmadik városi egészségnapot sikerül megvalósítani, amely egyrészt szolgál a testi egészség megőrzésére, másrészt a lelki egészségünket is támogatja.

-Jövő héten pénteken, azaz november 3-án 16.30-kor indul a program. Dr. Molnár Attila polgármester és dr. Bognár Ferenc, a Vöröskereszt vármegyei szervezetének elnöke mondanak nyitóbeszédet, majd 17 órától Gunagriha spirituális mester tart előadást az érdeklődők.

A szombati nap az ingyenes szűrések napja, lesz vastagbélrák szűrés, a koleszterinszint mérés, csontritkulás szűrés, vérnyomás és vércukorszint ellenőrzés, demencia-szűrés, talpmasszázs, hallásvizsgálat, dietetikus szűrés, vagy épp mell mulázs önvizsgálat-bemutató is. Egészségünk megőrzése szempontjából kiemelten fontosok a szűrővizsgálatok! Az egészségnap programjait úgy állítottuk össze, hogy elsősorban a saját felelősségünkre hívja fel a figyelmet. A rendezvényt egyfajta ébresztőnek szántuk, melyben a résztvevők életvezetési tanácsokat is kapnak. Ez utóbbit erősíti Pál Feri atya, a Világ benned van című 18 órakor kezdődő előadása is – tette hozzá Oláh Gábor.

A programokon való részvétel ingyenes, de előregisztárcióhoz kötött. Jelentkezni a szervezet Facebook oldalán lehet.