Város Dél-komárom 2023. 11. 10.

Rekordszámú érdeklődő vett részt a III. dél-komáromi egészségügyi napon

Az egészségünk megőrzése és gondozása mindannyiunk számára kiemelten fontos. Ennek jegyében november 3-án megrendezésre került a III. városi egészségügyi nap, amelyre rendkívül sok résztvevő érkezett a dél-komáromi Arany 17. Rendezvényközpontba.

Az eseményt Bognár Ferenc, a Magyar Vöröskereszt Komárom–Esztergom Vármegyei elnöke, valamint Vajda Bence, önkormányzati képviselő nyitotta meg.

Az Arany 17. Rendezvényközpontban számos szűrőállomás és egészségügyi tanácsadó pont várta az érdeklődőket. Vércukorszint-mérések, vérnyomásmérések és egyéb egészségügyi vizsgálatok segítették a résztvevőket az egészségi állapotuk figyelemmel kísérésében. A szervezők továbbá számos prevenciós programot és izgalmas előadást is kínáltak.

Oláh Gábor, a Magyar Vöröskereszt Komárom–Tata–Kisbér területi koordinátora kiemelte, hogy rekordszámú érdeklődő érkezett a szűrésekre és a vizsgálatokra. Ez is azt mutatja, hogy az emberek egyre komolyabban veszik az egészségmegőrzés és a prevenció fontosságát, és készek lépéseket tenni az egészségük javítása érdekében.

A pozitív eredményt mutató vizsgálatok esetén a Vöröskereszt munkatársai tanácsokkal látták el a résztvevőket, és tájékoztatták őket arról, hol és hogyan folytathatják az egészségügyi kezeléseket és vizsgálatokat.

Az eseményt két meghívott vendég, Gunagriha és Pál Ferenc atya előadása is színesítette.

A program sikere azt mutatja, hogy az egészség és a prevenció iránti érdeklődés egyre nő, és hogy az ilyen kezdeményezések kulcsfontosságúak lehetnek az emberek egészségének megőrzésében és javításában.