Mix Dél-komárom 2018. 01. 16.

Ismét összegyűlnek a Dutrák szerelmesei Komáromban

Az előző évekhez hasonlóan idén is, immár kilencedik alkalommal találkoznak a dél-komáromi Petőfi Sándor Művelődési Házban a Dutrák szerelmesei. A január 20-ai eseményen a tervek szerint egy eredeti állapotban lévő gépet is megtekinthetnek majd az érdeklődők – írja a komaromhirado.hu. 

Már hagyománnyá vált a Petőfi Sándor Művelődési Házban, hogy januárban összegyűlnek a megszállott traktorrajongók az ország több pontjáról.

„Az összejövetelen régi képeket, filmeket és műszaki rajzokat tekintünk meg, valamint az elmúlt év történéseit és kiállításait vesszük sorra. Ha pedig minden jól alakul, egy eredeti állapotban lévő Dutra is kiállításra kerül – mondta el a Helyi Híradóknak Nagy Vilmos. A szervezők emellett ígéretet kaptak arra, hogy csakúgy, mint az előző években, idén is érkeznek makett gépek a rendezvényre.

Fotó: komaromhirado.hu

Az esemény a több éves múltja mellett már évek óta nagy népszerűségnek is örvend, a legutóbbi találkozón közel kétszázan vettek részt. Az érdeklődök nemcsak a környékről, de többek között Borsfáról, Szarvasról, Mezőtúrról, Mezőberényből, Balatonboglárról, valamint a Felvidékről is érkeztek.

Január 20-án, szombaton 10 órakor kezdődik a találkozónk, melyre hívjuk nemcsak a Dutrák szerelmeseit, hanem mindenkit, akik a magyar gyártmányú erőgépek után érdeklődnek” – emelte ki Nagy Vilmos.

(komaromhirado.hu)