2024. 05. 24.

Izgalmas küzdelmek Komáromban a Szlovák Köztársaság Ökölvívó Bajnokságán

Ebben az évben a komáromi Városi Sportcsarnok adott otthont a Szlovák Köztársaság Ökölvívó Bajnokságának.A neves sporteseményt a Szlovák Ökölvívó Szövetség megbízásából a Spartak Komárno rendezte meg 2024. május 10-én, 11-én és 12-én.

A diákok, serdülők, valamint a 22 év alatti fiatal férfiak és nők kategóriájában összesen 47 sportklub 189 versenyzője lépett ringbe, így a három napos akció során a nézők nem kevesebb, mint 132 mérkőzést tekinthettek meg a helyszínen.

A Spartak Komárno csapatát a fiatalabb tanulók kategóriájában, a 75 kg-os súlycsoportban Susik Bence képviselte, aki a küzdelmes döntő mérkőzésen 5:0-ás  pontozással győzött Ferenc Romannal szemben. Ezzel a tehetséges komáromi bokszolónak sikerült megszereznie a szlovák bajnoki címet.

A fiatalabb diákok kategóriájában, a 46 kg-os súlycsoport döntő mérkőzésén a Spartak Komárno kötelékébe tarozó Šenkár Máté TKO-val kapott ki az ABC Malacky jóval tapasztaltabb versenyzőjétől, Max Trajlínektől, ezzel megszerezve a súlycsoportja második helyét.

A serdülők kategóriájában, a 60 kg-os súlycsoportban Méhes Szabolcs bokszoló pályafutása hatodik találkozója volt a Tóth Dionýz (BC Rom Komárno) ellenében vívott kieséses párharc. Szabolcs szépen teljesített, azonban nem tudta tartani a lépést fejlettebb ellenfelével, így pontozással kikapott.

Az 54 kg-os súlycsoportban Lakatos Kevin kieséses mérkőzésen pontozással alulmaradt, így búcsúzni kényszerült a versenytől.

A fiatalabb serdülők kategóriájában, a 70 kg-os súlycsoportban Nagy Alex a kieséses mérkőzés harmadik fordulóban TKO-val győzött a Košice Boxing Club kötelékébe tartozó Stanislav Rushchak ellen, így bejutott az elődöntőbe. Sajnálatos módon, a klub orvosa és Alex edzői szombaton úgy határoztak, a tehetséges bokszoló betegség miatt nem léphet pályára az elődöntőben, így Alex kénytelen volt megelégedni a harmadik helyezéssel.

Bukor Roman Alex a fiatalabb ifjúsági kategóriában, a 80 kg-os súlycsoport elődöntőjében Adrian Kratochvíla ellen lépett ringbe. A Spartak Komárno ökölvívója megnyerte a mérkőzést, ezzel bebiztosítva a döntőben való szereplést, ahol Alex ellenfele Kiss Martin (BC Veľké Úľany) volt. A kemény összecsapáson Alex pontozással alul maradt, így a második helyen végzett. 

A rangos sporteseményre rengeteg szurkoló és sportkedvelő néző is kilátogatott, hogy buzdíthassák kedvencüket a kimerítő küzdelmek során.
A Szlovák Köztársaság Ökölvívó Bajnoksága idén is izgalmas és emlékezetes pillanatokkal örvendeztette meg a közönséget, erősítve a sport iránti lelkesedést és a közösségi összetartást.