Sport 2024. 05. 09.

Komáromban szállnak ringbe Szlovákia legifjabb boxbajnokai

Idén a komáromi Városi Sportcsarnok ad otthont a Szlovák Köztársaság Ökölvívó Bajnokságának. A Szlovák Ökölvívó Szövetség megbízásából szervezett sportesemény a Spartak Boxing Sport Klub égisze alatt kerül megrendezésre, melyet 2024. május 10-én, 11-én és 12-én ingyenesen tekinthet meg a nagyközönség.

A diákok, serdülők, valamint a 22 év alatti fiatal férfiak és nők kategóriájában összesen 200 sportoló részvételére számítanak: „Ez a bajnokság jelentős mérföldkő a fiatal ökölvívók számára, akiknek így országos szinten is lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák valódi tudásukat. A rendezvényre ingyenes a belépés, amivel arra szeretnénk buzdítani a nézőket, hogy jöjjenek el és szurkoljanak együtt a tehetséges fiatal bajnokoknak.” – mesélte Győrfi Roderik, a szervezés mögött álló Spartak Boxing Sport Klub elnöke.

Komáromban jelentős hagyománya van az ökölvívásnak, amely a sportolók és a sportkedvelő közönség körében is rendkívül népszerű. 

A Spartak Boxing Sport Klub több éves szervezési tapasztalattal rendelkezik a boxversenyek terén, tudnillik a komáromi ökölvívás történelme egészen 1937-ig nyúlik vissza. Ebben az évben alapították meg az első “helyi” box klubot, a város pedig azóta is jó néhány világ- és európai szintű ökölvívót nevelt fel.

Legyen hát ez az esemény felejthetetlen élmény minden résztvevő, sportoló és ökölvívó-rajongó számára!