Sport 2016. 05. 03.

Izgalmas versenyt hozott a II. Brigetio Maraton

A Komáromi Napok programsorozaton belül a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület vasárnap, május 1-én kerékpáros maratont szervezett. Országúton 90 km-t, terepen 33 km-t kellett teljesíteni a résztvevőknek. 

A megjelenteket a rajtot megelőzően a rendezvény fővédnöke, Komárom város polgármestere, Dr. Molnár Attila köszöntette, majd következhetett az „országútisok” rajtja. A 94 km-es táv első 6 km-re lassú rajttal telt, majd a mocsai útra érve elrajtolt a mezőny, innentől kezdődött az időmérés is.

A kezdeti tempómánés szétszakította a résztvevőket, kialakult a 6-8 fős élmezőny. Kocstól kezdődtek a kisebb dombok, majd Tatától erősebb tempóba kapcsoltak az elől haladók. Tata-Kömlőd között található a verseny talán legnehezebb szakasza, itt hosszú, kellemetlen dombokat kell teljesíteni. Kömlődre érve már csak 4 főre – Kovács Norbert, Takács Ákos /Footour SE/, Róth Balázs /Footour SE/, Strecko Ondrej /Cyclomax Poprad/ redukálódott az élmezőny. Innentől ők 4-en teljesítették a dombos szakaszokat Dad-Császár-Vérteskethely-81. számú főútig.  A 13-as számú úton, Kisbért elhagyva, az Etei bejárónál sajnálatos módon versenybaleset történt, Takács Ákos az erős oldalszélben megingott és pedálja Kovács Norbert kerekébe akadt, amely következtében mindketten a földre kerültek. Szerencsére súlyosabb sérülés nem történt, viszont a kerékpárok megrongálódtak. Kovács Norbert a versenyt már nem tudta folytatni, viszont tisztességes módon átadta saját kerekét Takács Ákosnak, aki így be tudta fejezni a versenyt! A verseny végéig Róth Balázs, és Strecko Ondrej együtt haladtak, majd a Monostori Erődre ráfordulva sprintversennyel döntötték el a helyezéseket, Strecko Ondrej néhány centiméterrel előzte meg Róth Balázst! A 88 km-es versenytávot 2:21:13 alatt teljesítették! A harmadik helyen Takács Ákos futott be! A hölgyek versenyében Csiba Ildikó /CK Piko-Bike/ teljesítette leggyorsabban a távot.

Az MTB-sek 10 óra 15 perckor rajtoltak, közvetlenül a rajt után a Monostori Erőd ellenlejtőjén kialakított pályán kellett versengeni. Nagyon fontos a megfelelő bemelegítés, a rajtot követően rögtön hatalmas erővel, nagy sebességgel kell elindulni mert egyből jön a körpálya, ahol a szűken kialakított kanyarok miatt fontos szerep jut a megfelelő helyezkedésre, hisz aki beszorult, a rossz helyezkedés miatt hátrányba kerül, amit a későbbiekben nehéz ledolgozni. Az ellenlejtőt követően 3 kerékpáros bizonyult a legerősebbnek, név szerint Kurdi István /CK-Piko-Bike/, Szapor Gergely /Veloprima SC/, Benyeczkó János /Igmánd SC/, mögöttük kisebb csoportok formálódták egymástól néhány percre. A fenyveserdő, cross pálya, dunaparti szakaszokat teljesítve a Monostori Erődhöz ér vissza a mezőny, ahol a már említett körpályát kell visszafelé teljesíteni. A körpályára Kurdi István érkezett először, mögötte mindössze fél percre követte őt Szapor Gergely, aki közelített az élen lévőhöz, de már nem tudta őt befogni. Kurdi István nagyszerű versenyzéssel 1:19:22 idővel megnyerte a II. Brigetio 33 km-es MTB Maratont, a második helyen Szapor Gergely végzett 1:20:00 idővel, a harmadik Benyeczkó János lett 1:20:31 verseny idővel. Őket kisebb csoportok követték, akik izgalmas versenyzést mutattak a befutó előtt az ellenlejtőn. A hölgyek versenyében Polácková Mária /C.K. Piko-Bike/ volt a leggyorsabb, a második helyen Kardos Nóra /Focus Team Hungary/, míg a harmadik helyen Farkas Szilvia /C.K. Piko-Bike/ végeztek.

A tegnapi napon a gyermekek is kipróbálhatták milyen is egy körpályán kerékpár versenyezni, a számukra kialakított pályán a kisebbek 1 kört, míg a nagyobbak 3 kört teljesítettek. A helyezéstől függetlenül minden gyermeket a Rajkai Kerékpárüzlet jóvoltából megajándékoztunk, nagyon örültünk, hogy ők is velünk voltak ezen a napon.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, hogy eljöttek szurkolni, vagy részt vettek a kerékpáros rendezvényünkön, nagyon reméljük, hogy jól éreztétek magatokat. A jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy tovább fejlődjünk, szeretnénk ha minden évben örömmel jönnétek el hozzánk kikapcsolódni, versenyezni. Szeretnénk megköszönni tagjainknak, segítőinknek és szponzorainknak az áldozatos segítséget!

Brigetio Kerékpáros Sportegyesület

EREDMÉNYEK IDE KATTINTVA LETÖLTHETŐK

Állapot szerkesztése