Régió 2018. 03. 02.

Járatkiesések, késések és korlátozások a következő hónapokban a Komárom-Pozsony vonalon

A RegioJet magántulajdonú vasúttársaság járatkiesésekre figyelmeztet a Pozsony  (Bratislava) – Dunaszerdahely (Dunajská Streda) – Komárom (Komárno) szakaszon, melyekre a Szlovák Vasutak (ŽSR) javítási munkálatai miatt kerül sor. Erről Martin Žarnovický, a társaság szóvivője tájékoztatta a TASR-t csütörtökön.

Az utasoknak egész márciusban és áprilisban késésekkel és egyéb korlátozásokkal kell számolniuk – tette hozzá a szóvivő.

Az érintett szakaszon a RegioJet vonatpótló autóbuszokat biztosít. Žarnovický elmondása szerint abban is megegyeztek a Szlovák Vasúttársasággal (ŽSSK), hogy a késéssel közlekedő vonatok kölcsönösen bevárják egymást a Pozsony – Komárom és a Komárom – Érsekújvár (Nové Zámky) szakaszon.

A korlátozások egyik oka, hogy a ŽSR új peronokat épít ki az alistáli (Dolný Štál) állomáson, ezen kívül a váltókat is kicserélik, amelynek köszönhetően a vonatok gyorsabban közlekedhetnek majd ezen a szakaszon. Lehetővé válik továbbá a tehervonatok áthaladása is az egyvágányú pályán.

A javítási munkálatok a hétvégén kezdődnek. Szombattól (március 3.) keddig (március 6.) egyes járatokat vonatpótló buszok helyettesítenek majd az Alistál-Nagymegyer (Veľký Meder) szakaszon. A legtöbb járatkiesés szombaton várható.

Még kiterjedtebb lesz a korlátozás a március 7. és 23. közötti időszakban. 10 és 18 óra között minden járatot vonatpótló buszok fognak helyettesíteni Dunaszerdahely és Nagymegyer között.

Szombaton, március 24-én Dunaszerdahely és Diósförgepatony (Orechová Potôň) között, vasárnap, március 25-én pedig Diósförgepatony és Lég (Lehnice) között áll majd le a vonatközlekedés néhány órára. Nagymértékű korlátozásokkal kell számolni áprilisban is.

A RegioJet figyelmeztetett, hogy az autóbuszokban korlátozottak lesznek a kerékpárok, babakocsik és a kerekesszékek szállítási lehetőségei.

A járatkiesésekkel kapcsolatos részletes információk megtalálhatók a www.regiojet.sk oldalon, illetve a RegioJet vonatain és jegyárusító helyein kifüggesztett közleményekben.

Az esetleges bonyodalmak miatt Žarnovický minden utastól elnézést kért.

(tasr)