Kultúra 2016. 12. 06.

Karácsonyi ösztöndíj az Ipari Szakközépiskola diákjainak

Néhány éve már, hogy az Ipari Szakközépiskola szociálisan hátrányosabb helyzetű diákjai az ünnepek közeledtével karácsonyi ösztöndíjat vehetnek át. Az idén sem lesz ez másképp.

„A kezdeményezés 3 évvel ezelőtt azért indult, mert  bár év közben számos szervezetnek gyűjtünk pénzt, akik meggyőződésem szerint azt az  általuk meghatározott célokra használják azt fel, tanárként nap mint nap tapasztaljuk, hogy hozzánk is járnak olyan diákok, akik bár ügyesek és tehetségesek, szüleik csak nagy áldozatok árán, sokunk számára szinte hihetetlenül alacsony havi bevételből támogatják gyerekeik középiskolai tanulmányait” – mondja az iskola igazgatója, Vetter János. Ezért döntöttek az mellett, hogy az iskola dolgozói, illetve az iskola korábbi diákjai és támogatói egy egész évben gyarapítható alapot hoznak létre, amelyet az ünnepek előtt szétosztanak a támogatásra leginkább érdemes diákok között. Így az összegyűlt pénz, évente 1000 euró körüli összeg, a legrövidebb úton jut el és pontosan tudható az is, hogy hova.

A támogatásra az idén is egy pályázati lap kitöltésével lehet jelentkezni, amelyre a diákok szociális helyzetére vonatkozó információk saját bevallás alapján kerülnek. Fontos szerepe van a pályázati űrlap kitöltésénél az osztályfőnök ajánlásának, aki a szülőkkel szoros kapcsolatban állva leginkább megtapasztalja, hogy hol jöhet jól a támogatás.  Az elbírálás további alapvető szempontjai a diákok tanulmányi eredményei, illetve a hiányzott órák száma.  Az ösztöndíjban részesülők kiválasztását az iskola vezetősége, illetve a szakszervezet és az iskolatanács képviselői végzik. A támogatás évente 7-10 diák kapja meg.

-Petheő Boglárka-

suli-logo-teli2

Szólj hozzá!