Oktatás 2023. 07. 13.

A Selye János Gimnáziumban a 2023/2024-es tanévben is folytatódik a Tigra Ösztöndíjprogram

A Selye János Gimnázium egykori diákja, Barsi László néhány éve ajánlotta fel először egykori alma materének, hogy a budapesti székhelyű Tigra Kft. szívesen támogatná ösztöndíjjal a matematika, fizika és informatika területén tehetséges komáromi gimnazista fiatalokat a tanulás és a fejlődés útján. Az ajánlatot az iskola nagy örömmel fogadta, és az iskola mellett működő Király püspök Alapítvány közreműködésével azóta már két tanévben is meghirdette a Selye János Gimnázium tanulói számára a Tigra Ösztöndíjprogramot. A pályázati űrlap mellé minden tanulónak motivációs levelet is kellett csatolnia, melynek legutóbbi témája: „Hogyan képzeled el a jövőben (30 év múlva) az iskolai oktatást?” Az ösztöndíj odaítélése ezen pályázatok alapján történt, tanévenként összesen 10-en részesültek ösztöndíjban. A támogatás mértéke diákonként 1000 euró volt, amit tíz havi részletben kaptak kézhez.

Az elmúlt tanév díjazottjainak számára egy további meglepetéssel is szolgál még a cég vezetése, hiszen 2023. szeptemberben egész napos céglátogatásra invitálják a tanulókat. Ennek keretében röviden ismertetik az elmúlt évtizedek fejlődéstörténetét, majd a cég egyes munkafolyamatait is megmutatják a diákoknak: a szoftvertesztelők, az elemzők és projektvezetők mindennapjait.

Az együttműködés az iskola és a Tigra Kft között megbízható alapokon nyugszik, hiszen a cég munkavállalóinak száma átlépte a 300 főt (a teljes cégcsoport létszáma 550 főállású munkavállaló) és immár több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik pályakezdők egyéni szakmai és emberi fejlődési pályákon való támogatásában, mely tudást mára belső mentoring programba is foglaltak. Ezzel jó példát mutatnak a társadalmi felelősségvállalásban, számos olyan területet is támogatnak, amely előmozdítja a társadalmat, a közösségeket. Ezen támogatandó területhez tartozik a tehetségek felkarolása is.

A Selye János Gimnázium köszöni egykori diákja, Barsi László aktív hozzájárulását, aki a Tigra Kft. egyik vezető képviselőjeként kezdeményezte az ösztöndíjprogram megvalósulását, valamint szintén köszönjük Patterman Renáta HR-vezető közreműködését a szükséges folyamatok zökkenőmentes lebonyolításában.