Mix 2020. 10. 14.

Katonák vertek sátrat a komáromi kórházban

A komáromi kórház, a jelenlegi járványhelyzetre reagálva október 14-től új rendszert vezetett be: osztályozzák a kórházba belépő pácienseket, a munkát pedig a szlovák hadsereg katonái is segítik.

A bejárattól nem messze felállított sátorban, valamint a mobil mintavételi helyen 6 órától 22 óráig ezentúl a szlovák hadsereg katonái is segítik a munkát. Az egyenruhás katonák elsősorban a páciensek gyors, biztonságos és problémamentes beléptetését és koordinálását biztosítják a kórház területén.

„Ezúton is szeretnénk megköszönni az egészségügyi minisztériumnak, valamint a védelmi minisztériumnak a gyors közreműködést, hogy igényeink alapján segítséget nyújtanak a páciensek koordinálásában. A katonák készségesek a mobil mintavételi helyen is, ahol a koronavírus tesztekkel kapcsolatos mintavételeket végezzük” – mondta Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

A katonák jelenléte emellett garancia a váratlan helyzetek megfelelő kezelésére is.

Bár a jelenlegi járványügyi helyzettel a komáromi kórház megbirkózik, folytatják a tervezett műveletet és továbbra is érvényes marad a látogatási tilalom, a járvány terjedésének megelőzése érdekében. „Szigorú higiéniai és járványügyi intézkedéseket állítottunk fel. A kórházban jelentősen alacsonyabb a fertőzésveszély, mint a lakosság körében a mindennapokban” – tette hozzá Miroslav Jaška igazgató.