Régió 2013. 06. 24.

Keddtől újra járnak a vonatok Komáromból Almásfüzitőre és Esztergomba

Kedden nulla órától megindul a vonatközlekedés Komárom és Almásfüzitő, valamint Komárom és Esztergom között, ahol eddig a dunai árvíz miatt pótlóbuszok szállították az utasokat – közölte a Mávinform hétfőn az MTI-vel.

Tehervonat halad Esztergom és Almásfüzitő között a megáradt Duna partján Lábatlan közelében 2013. június 4-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Tehervonat halad Esztergom és Almásfüzitő között a megáradt Duna partján Lábatlan közelében 2013. június 4-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A közlemény szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal Komárom-Szőny-Almásfüzitő közötti szakaszán keddtől újra járnak a vonatok, miután hétfőn befejezik a homokzsákos árvízi védmű elbontását, ideiglenesen helyreállítják a vasúti pályát és megvizsgálják az állapotát.
Keddtől még csak a Dunától távolabbi vágányon és óránként 40 kilométeres sebességkorlátozással járhatnak a vonatok. A Dunához közelebbi vágányt csütörtöktől használhatják ismét a szerelvények, 20 kilométer/órás sebességgel – tették hozzá.
Szintén kedden 0 órától indul meg a vonatközlekedés a Komárom-Esztergom vasútvonalon, 20 kilométer/órás sebességkorlátozással. Korábban a Duna mintegy 40 méteren elmosta a vasúti ágyazatot a sínek alól Almásfüzitő és Dunaalmás között, de a helyreállítás és a pálya állapotának vizsgálata a hétvégén befejeződött.
Az ideiglenes sebességkorlátozások miatt 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítaniuk az utasoknak.
A pótlóbuszok keddtől már nem közlekednek. (mti)