Turizmus 2024. 02. 08.

Intézz magyarigazolványt MOST!

Felpörgött a Szövetség észak-komáromi kirendeltségének látogatottsága. Sorra érkeznek a magyarigazolvány iránt érdeklődők, hiszen az alig egy hónap maradt a hatályba lépő ingyenes helyközi közlekedéssel kecsegtető lehetőségig. Ennek globális léptékben áttekintett pro-kontra érveiről ITT írtunk. Most azonban jöjjön néhány tudnivaló azoknak, akik ennek apropóján MOST tervezik elintézni a magyarigazolványt.

Hol?

A vásárcsarnok mellett lévő CSEMADOK udvarába kell bemenni. A nagy barna fakapu mögött található alagúton áthaladva az udvaron jobbra tartani. Egyik fehér ajtó után következik a másik fehér ajtó jobbra, ahova kopogás után bátran be is lehet lépni.

Mit?

Aki résen van, már a kitöltött nyomtatványokkal együtt is érkezhet. (A szükséges papírokat INNEN lehet letölteni). Ezzel némi időt és ideget is spórolunk a nagy hajrában teljesítő hölgyeknek.

Ha meggyorsítanánk a folyamatot, eleve vigyünk magunkkal igazolványfotót! (A kép nem lehet 3 hónapnál régebbi! Paraméterei: 3,2x 4,5 cm, fehér háttér előtt, vállak is legyenek benne, hölgyeknek haj leengedve, a fül mögé tűzve, és a fogak nemtől függetlenül nem látszódhatnak!)

Fontos, hogy NYILATKOZNI kell arról, hogy az illető NEM RENDELKEZIK MAGYARORSZÁGI LAKCÍMMEL. Mert akinek akár ideiglenes tartózkodási helye is van Magyarországon, előbb ki kell onnan jelentkeznie! (Vajon tömeges kivándorlás várható a magyar székhelyekről, mivel a kedvezménnyel élni szeretnénk?).

A nyomtatványokat NE írjuk alá előre, az adategyeztetést és a helyes kitöltésről való meggyőződést követően helyben tegyük csak ezt meg!

Ha helyben töltenénk ki a papírokat, arra is van lehetőség. Ez esetben az ügyintéző hölgy készségesen végigkalauzol a folyamaton (még kedvesen diktálja is, hova mit írjunk, hol mit X-eljünk).

Mikor?

Az ügymenetet kedden és szerdán 8:00-13:00 óráig lehetséges lebonyolítani, ha az ügyintéző hölgy segítségét igénybe szeretnénk venni. A kitöltött nyomtatványokat, igazolványfotókat egyébként a többi napon is be lehet adni.

Az átvételi elismervényt MEG KELL ŐRIZNI, majd SMS-ben értesítenek, ha átvehetjük a magyarigazolványunkat.

És kész is! Ha bővebb, részletesebb információra vágyunk, Bölcskei Kornélia illetékes a +421-917-345-836 telefonszámon érhető el, de mindenekelőtt a Szövetség honlapját böngészhetjük válaszokért. Aztán keljünk útra! Kellemes utazást az országon keresztbe kasul ingyenesen utazó minden külhoni magyarnak!