Város 2022. 04. 04.

Kékbe öltözött a Monostori híd az autizmus világnapján

Április 2. az Autizmus világnapja, melynek Komáromban is immáron több éve figyelmet szentelnek. Minden évben egy-egy műemléket kékre „festenek”, felhívva a figyelmet autista polgártársainkra.

Az Autizmus világnapját 2008 óta tartják a világ minden részén. Komáromban először három éve a Tiszti pavilon épületét világították kékre, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre, biztosítva őket arról, hogy ugyanolyan komáromiként számítanak rájuk. A Tiszti pavilon Viribus unitis (Egyesült erővel) felirata jól hangsúlyozta az összefogást és az összetartozást.

Két éve egy másik szimbolikus műemlék kapott kék festést. A Szentháromság szobor a 311 évvel ezelőtti járványhoz kötődik, ami akkor sújtotta a komáromiakat, úgy, ahogy az elmúlt időszakban is egy vírus forgatja fel a hétköznapjainkat.

Idén folytatódott a hagyomány, Komárom újabb látványos építménye borult kékbe április 2-án. A Monostori híd jól mutatja az összetartozást, hogy különbözőek vagyunk, de mégis számos dolog köt minket össze.

(Komárom Város Facebook oldal)