Mix Dél-komárom 2021. 08. 04.

Evezzünk a Kuvikkal!

Dél-Komárom és a környék vízi turizmusának fellendítésén dolgozó Egyesület a monostori csónakházba vár minden kedves evezi vágyót – írja a komarom.hu.

– Most, hogy a monostori városrészen, a Duna-parton létrejöhetett a bázisunk, óriási lehetőségek nyíltak meg. Helyet kaptunk arra, hogy környezettudatosságot, természetismeretet oktassuk, valamint családi programokat tartsunk – mondta el Czibor Noémi, a Kuvik Egyesület vezetője.

Az társaság az észak-komáromi kajakosokkal is felvette már a kapcsolatot. Ennek köszönhetően a dél-komáromi gyermekek számára is elkezdődhettek a kenu- és kajak-oktatások. Ezeken az alkalmakon az egyesület minden résztvevő számára biztosítja a kötelező biztonsági felszerelést, valamint megmutatják a helyes evezés módját árral szemben és folyásnak lefelé.

– Amennyiben valaki már evezett és ismeri a kenuzás alapjait, egyedül is kimehet a vízre, amennyiben még nem rendelkezik alapvető ismeretekkel, egy szolgálatot teljesítő tagunk beszáll a kenuba, hogy biztonságos túrán vehessen részt az érdeklődő –
tájékoztatott az egyesület vezetője.

A kievezés előtt minden alkalommal biztonsági, egészségügyi és technikai tanácsokkal látják el a túrázókat.

A kenuzást mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen Komárom környezetében a Duna számos természeti kincseket rejt, melyeket sokszor csak vízről lehet megközelíteni.

További információ a Kuvik Egyesület Facebook-oldalán kérhető!