Régió 2019. 01. 22.

Kényszerházasság: 3000 euróért adta el kiskorú lányát a komáromi járásbeli férfi

Két kiskorút kényszerítettek házasságra a Komáromi járásban 2017-ben, a kiskorú lány apja a kényszerházasságért összesen 3 000 eurót kapott. Az ügyben összesen 3 szlovák állampolgár ellen indított eljárást a rendőrség.

„A komáromi járásbeli Tamás 2017-ben adta el kiskorú lányát kényszerházasság céljából az ügy másik gyanúsítottjának. A házasság két kiskorú között valósult meg” – tájékoztatta olvasóit közösségi oldalán a rendőrség. A kiskorú lánynak közös háztartásban kellett élnie a fiatal fiúval és annak családjával.

A rendőrség bejegyzéséből kiderül, hogy a lánynak segítenie kellett a munkában és a gyerekekre kellett vigyáznia. A háztartást nem hagyhatta el, amikor pedig haza akart szökni, megverték őt. Továbbá szintén veréssel kényszerítették arra, hogy „házaséletet” éljen a szintén kiskorú „férjével”. 

Mivel az ügyben 15 évnél fiatalabb személyek is érintettek, a rendőrség bővebb információkat nem kíván nyilvánosságra hozni. Az üggyel kapcsolatban összesen 3 szlovák állampolgár ellen indítottak eljárást, mindhármójukat emberkereskedelemmel vádolják. Ha bűnösségük bebizonyosodik, akár 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják őket.

(tasr)