Fotók 2018. 05. 11.

Képgaléria: Elballagtak a Selye János Gimnázium végzősei, Bencsík Stefánia kapta a Kaszás Attila-díjat

A komáromi Selye János Gimnáziumban ma délelőtt elballagtak a végzős diákok. Képgalériánkkal ezekbe az ünnepi pillanatokba tekinthetünk bele. 

A diákok, tanárok, családtagok és kísérők elsőként megcsodálhatták a harmadikos diákok osztálydíszítését, melynek folyamataiba tegnap már betekintést nyerhettünk, majd kezdetét vette az osztályfőnöki óra, aminek végeztével a végzősök dalolva járták körbe a gimnázium termeit.

Ezt követően a diákok az iskola udvarára özönlöttek, hogy az ünnepi műsorral folytatódhasson a ballagás napja. A program részeként szavalatot és zenés produkciót is hallhattak a jelenlévők. Az ünnepi beszédek és búcsúztatások után pedig következhetett a kitüntetések átadása, melyek közül nem maradhatott el az évek óta egyik legnagyobb érdeklődéssel járó Kaszás Attila-díj sem. A fiatalon elhunyt színészről elnevezett díjat idén Bencsík Stefánia vehette át, aki szeptembertől a Pozsonyi Színművészeti Egyetem hallgatójaként folytatja majd tanulmányait. Az elismerést hosszú évek után az idei évben Rudolf Péter helyett a Selye János Gimnázium diákszínjátszó csoportjának rendezője, Bajkai Csengel Mónika adta át.

A Kaszás Attila-díj mellett több igazgatói díj is kiosztásra került, valamint a legjobb sportolónak járó Klapka György-díj is, amelyet idén Bában Laura és Szabó Richárd kapott. A kimagasló eredményeket elérő tehetségnek járó Ipóth-díjat Pszota Máté, Édes Lili, Bánki Bence és Siska Dávid, míg az anyanyelv ápolása terén kimagasló eredményeketért járó Rotary-díjat Bartalos Angelika vehette át.

A további díjazottak: 

  • Király Püspök Alapítvány díjazottjai: Kómár Árpád, Bencsík Stefánia, Pampiszli Erika, Czanik Emese
  • Palinay Gyula-díj: Vörös Csanád Árpád
  • DÖK (Diákönkormányzat) díj: Duba Réka
  • Szülői Munkaközösség díja: Panyi Orsolya
  • Év technikusa: Cseh Lajos 

A diákok ezután a belvárost járták körbe tanáraik kíséretében és többek között város polgármesterét, Stubendek Lászlót is meglátogatták. 

A ballagás után a negyedikesekre május 21-étől így már „csak” gimnáziumi éveik végső próbatétele, az érettségi vár. Ehhez mindannyiuknak kívánunk mi is sok szerencsét!

Képgaléria: