Fotók 2019. 02. 19.

KÉPGALÉRIA: Nagyszabású capoeira fesztiválnak adott otthont városunk

A hétvégén (február 15-17.) került megrendezésre városunkban a 9. Festival de Capoeira. Az akrobatikus elemekkel tarkított harcművészeti stílus komáromi eseményén a sportág számos nemzetközileg elismert művelője is tiszteletét tette. 

A capoeira az évek múlásával egyre nagyobb népszerűségnek örvend fiatalok és idősebbek körében egyaránt. A sportág komáromi követeinek köszönhetően pedig városunk ismét a capoeira egyik kiemelkedő helyszínévé vált az elmúlt hétvégén. A kilátogató közönség egy rendkívül magas színvonalú eseményen vehetett részt, melyen hazai és nemzetközi vendégek ugyancsak tiszteletüket tették. A gyerek és felnőtt edzéseket az ismert brazil mester, Mestre Paçoca tartotta meg, de nem hiányozhattak a capoeira cseh professzorai, Tomáš Zummer, Karel Popovič és Miroslav Ridl sem.

A nagyszabású esemény csúcspontjára február 16-án került sor 16 órától a Határőr utcai (Pohraničná) általános iskola tornatermében.

Az esemény előtt a fesztivál egyik főszervezője, Latinho így nyilatkozott: „Megtisztelve érezzük magunkat és boldogok vagyunk, hogy ismét megrendezhetjük Komáromban ezt a fesztivált, immáron kilencedik alkalommal. Az elmúlt években rengeteg új emberrel sikerült megismertetnünk a sportágat, valamint több mestert is el tudtunk csábítani városunkba ezen alkalmak során. Emellett pedig sikerült megmutatnunk, hogy a capoeirások itt Szlovákiában is egy rendkívüli közösséget alkotnak.” 

(A képeket Fóti Dávid készítette)