Sport 2013. 11. 06.

Capoeira Európa bajnokság döntői Komáromban

2013. november 10-e különleges nap lesz városunk sportéletében. E napon 12.00 órai kezdettel indulnak az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Capoeira Európa bajnokság küzdelmei a Komárom- i Sportcsarnokban. A VEM CAMARA CAPOEIRA szervezésében először kerül megrendezésre ilyen nagyszabású sportesemény városunkban.

A capoeirások Európa különböző részeiből érkeznek, de természetesen az itthoni Capoeira csapat is képviseli hazánkat. A rendezvény nyitott és díjtalan. A szurkolók és az érdeklődők érkezéskor támogatásukat a becsület kasszában tehetik meg.

A versenyzők három kategóriában indulnak: kezdő, középhaladó és haladó.

A verseny programja:

  • 12.00 óra – Ünnepélyes megnyitó
  • Capoeira bemutató
  • Negyeddöntők
  • Kísérő programok
  • Középdöntők
  • Döntők

A sportesemény tervezett időtartama 2,5 óra.

A rendezők szeretettel várnak mindenkit a gazdag programot nyújtó és izgalmas küzdelmeket ígérő Capoeira Európa bajnokságra.

Néhány nappal az ünnepélyes megnyitó előtt a verseny előkészületeiről kérdeztük Graduado Latinhot, ismert és sikeres házi capoeiristánkat, aki egyben az Európa bajnokság fő szervezője is, hogy állnak a felkészüléssel?

„A verseny előkészületeit lényegében befejeztük, finiselünk, már csak néhány apró dolog hiányzik. Mondhatnám úgy is, hogy csak izgulunk a lebonyolítást illetőleg, de hiszem, hogy minden a legnagyobb rendben fog lezajlani.Egyenlőre 130 a bejelentkezett versenyzők száma, így Szlovákiából, Csehországból, Magyarországról, Ausztriából, Spanyolországból, Olaszországból, Svédországból és Lengyelországból. A verseny kezdetéig még további jelentkezőket is várunk. A vendégek száma kb. 50-re tehető, természetesen szövetségünk elnöke is jelen lesz”.

Milyen sikereket vár a hazai versenyzők részéről?

Bízom benne, hogy néhány kategóriában érmes helyzéseket is elérhetünk, ugyanígy joggal bizakodom saját csoportom sikerében is. Jöjjenek minél többen buzdítani bennünket, és nem fogunk csalódást okozni“ – zárta válaszát az ismert komáromi sportoló.

Sok sikert kívánunk és ott leszünk!

1395941_741702715843785_1294814114_n