Fotók 2013. 11. 13.

Komáromi fiú a Capoeira Európa bajnokság abszolút győztese

A komáromi Tomáš Vu Thanh, szurkolói számára Graduado Latinho, sportágának abszolút Európa bajnoka. Álmai, valamint reményeink a városunkban rendezett 2013-as Capoeira Európa bajnokságon váltak valóra. Sikere annál értékesebb, hogy a küzdelmekre való felkészülését szervezői feladatok is nehezítették. Néhány perccel az aranyérem átvétele és az állami himnusz elhangzása után megkértük, hogy nyilatkozzon győzelmi érzéseiről, a verseny lebonyolításáról és a hazai versenyzők szerepléséről:

„Csodálatos, leírhatatlan érzés. Végig éreztem a hazai közönség, csapatom és családom tagjainak támogatását, a szervezői munka a sok fáradozás eredményeként sikeres volt, tényleg nem találok szavakat, még napokig eltarthat míg magamhoz térek. A verseny lebonyolítása probléma mentes volt, leginkább bizonyítják ezt brazíliai, a sportág őshazájából jött vendégeink elismerő szavai. Dícsérőleg nyilatkoztak városunkról és lakóiról is, szívesen látogatnak el hozzánk újra, mondták. Hazai versenyzőink, mégha nem is szereztek érmes helyezéseket, bátran küzdöttek, fiatalok még, övék a jövő. A lényeg az, hogy a fődíj itthon maradt. Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki engem és csapatunkat buzdította – így örült sikerének új Európa bajnokunk.

Pacsoca mester, a Capoeira Európai Szövetségének elnöke a verseny lebonyolításáról és a sportág európai jövőjéről így nyilatkozott:

„A rendezéssel és a lebonyolítással nagyon elégedett vagyok. A capoeira Szlovákiában is egyre népszerűbb, s ez örömmel tölt el. Az itteni követőim – tanítványaim nagyon lelkesek, egyre több a hazai versenyek száma, valamint sikeres résztvevői számos európai szintű sporteseménynek. A capoeirára Európában nagy jövő vár, brazil vagyok, de hosszabb ideje  Európában élek, így fel tudom mérni a sportág növekvő népszerűségét. Európai szövetségünk egyre több versenyt szervez és  résztvevőkből  sincs hiány“ – fejezte be elismerő szavait Pacsoca mester.

Újdonsült Európa bajnokunknak, valamint a rendezőségnek gratulálunk!

(szia, fotó: Noja)

[juicebox gallery_id=”65″]