Mix Dél-komárom 2022. 09. 07.

Kerékpáros történelmi emléktúrát szerveznek Dél-Komáromban

Klebelsberg Kuno a dél-komáromi térség egykori országgyűlési képviselője, belügy-, majd a ’20-as években közel 10 évig vallás- és közoktatásügyi miniszter anno jelentős mértékben hozzájárult Dél-Komárom várossá válásához. Az Ő tiszteletére szervez emléktúrát jövő hét szombaton, azaz szeptember 17-én az Endresz Csoport.

A gyülekezőt reggel 9 órakor tartjuk a Petőfi Sándor Általános Iskola előtt, a Szabadság téren. A túra célja nem csupán az, hogy a résztvevők még inkább megismerjék városunk épített örökségét, kulturális hagyományait, de az is, hogy népszerűsítsük a zöld szemléletet, a testmozgást, az egészséges életmódot – nyilatkozta Arlett Tamás, az egyesület tagja, a program egyik szervezője.

Fontos tudni, hogy a túra nem teljesítmény-, hanem emléktúra, így a túravezetők iránymutatásával együtt halad majd a társaság, természetesen a forgalmi szabályok pontos betartása mellett. A rendezvény nyílt és ingyenes, de azon mindenki csak a saját felelősségére vegyen részt – tette hozzá Arlett Tamás.

A túra során minden résztvevő emléklapot, szendvicset, üdítőt kap, a végén pedig kisorsolnak egy tortát is!

A táv, mely Dél-Komárom kitüntetett vallási építészeti öröksége mellett, az úgynevezett Klebelsberg-iskolákat (Petőfi, Szent Imre) is érinti, és természetesen Észak-Komárom releváns helyszíneire, így 10 iskolájához, és 6 templomához is elvezet minket, kb. három óra alatt teljesíthető.