Sport 2018. 01. 19.

Megjelent a régió kerékpáros túráinak idei kalendáriuma

„Dunamenti kerékpáros teljesítménytúrák 2018“ címmel adta ki legújabb kalendáriumát a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület. A sorozatban immáron negyedik éve megjelenő kiadvány magyar és szlovák nyelven is elérhető, emellett az idei évben a Duna déli oldalán megrendezésre kerülő eseményekkel is gyarapodott.

Az immáron 20 oldalra bővült kalendárium összesen 12 egyesület 17 kerékpáros programját kínálja a sportolni vágyóknak. A kerékpáros események helyszínei között Észak- és Dél-Komárom mellett többek között helyet kap Dunaszerdahely,  Marcelháza, Nagymegyer és Karva is. A kiadványba az idei évben már bekerült pár esemény a Duna déli oldaláról is (Nagyigmánd és Lábatlan), így a naptár immáron a „Dunamenti kerékpáros teljesítménytúrák 2018” címet viseli.

A kiadvány 2015-ös megjelenése óta a régió egyesületei közt megerősödött az együttműködés és a kommunikáció, amit a kerékpáros társadalom nagyon pozitívan értékel.

 „A kalendáriumunkkal Pozsonytól egészen Budapestig lefedjük a Duna mentét. A túráinkon részt vevők is pont ebből a régióból érkeznek. A kiadvány tervezése során a szervező egyesületek közösen egyeztetik az események időpontjait, ennek köszönhetően pedig a programok sem ütik egymást időben. Túráink minden résztvevő számára nyitottak, így okkal bízunk benne, tevékenységünkkel nagyban hozzájárulunk egy egészségesebb nemzedék kineveléséhez – mondta el Bujna Zoltán, a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület elnöke.

A kalendáriumban fellelhető programok között szerepelnek családi túrák, teljesítménytúrák, maratonok és időfutamok is. Emellett megtalálhatóak olyan események is, melyek kifejezetten csak gyerekeknek szólnak. Az év első Komáromban megrendezendő túrája a XVI. Csárda túra lesz április 28-án, amit a május 6-ára kitűzött II. Piko-Bike Time Trail fog követni városunkban.

A kiadvány további különlegessége, hogy magyar és szlovák nyelven egyaránt elérhető. Bujna Zoltán elmondása alapján a „kétnyelvű brossúra egyik legfőbb előnye, hogy a magyarra fordított túraajánlók eljutnak a felvidéki sportolókhoz és a Duna déli oldalán tevékenykedő baráti egyesületeinkhez is, a szlovák nyelvre fordított magyarországi és csallóközi túrák híre pedig Szlovákia északabbi részeibe is. Ennek köszönhetően évről évre több embert tudunk bevonni a sportéletbe.“

3500 példányszámban megjelent kiadvány, mely Komárom város Nemzetközi Kapcsolatok és Idegenforgalmi Bizottsága és a Rákóczi szövetség támogatásával készült, a helyi kerékpáros üzletekben, valamint Észak- és Dél-Komárom turisztikai információs irodáiban is megtalálhatóak lesznek. Ezen felül pedig az interneten elektronikus verzióban is elérhető a kalendárium, IDE kattintva.

Bujna Zoltánnal legközelebb ma este 7 órától a RÉV-ben lehet találkozni, ahol is a közelmúltban 12 000 km-es biciklitúrát teljesítő Szeder Lászlónak lesz a beszélgetőpartnere. Az eseményen a kalendárium szintén beszerezhető lesz.