Mix 2024. 03. 11.

Keresd városszerte az Eötvös suli boldogságkavicsait, és nyerj!

Március 20-a, a Boldogság világnapja alkalmából az Eötvös Utcai Alapiskola diákjai és tanárai egy közös játékra hívják a város lakosait. Március 14. és 18. között diákok által megfestett boldogságkavicsokat találhatnak Komárom különböző pontjain, melyen az iskola logója is megtalálható. Arra kérik a lakosokat, hogy aki talál egy boldogságkavicsot, készítsen róla fotót és küldje el az alábbi e-mail címre: boldogsagvilagnapja@gmail.com.

A beküldők között ajándékot sorsolnak ki. A szerencsés nyertest és a beküldött képeket március 20-án az iskola facebook oldalán lehet majd megtekinteni.

Ünnepeljük együtt a BOLDOGSÁG VILÁGNAPJÁT! Jobb veled a világ!

Az ENSZ közgyűlése 2012-ben a boldogság nemzetközi világnapjává nyilvánította március 20-át. Az egyre bővülő világnapok listájáról nem hiányozhat a boldogságnak szánt nap sem, hiszen, ahogy az a határozatban is áll: a boldogságkeresés az emberi lét egyik alapvető célja.

A boldogság nemzetközi napjának ötlete egy kis himalájai buddhista királyságból, Bhutánból származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP. A „bruttó nemzeti boldogság” fogalma tulajdonképpen a lakosság jólétének mérésére szolgál. Egy kilenc pontból álló index segítségével megbecsülhető, hogyan érzik magukat az emberek gazdasági, társadalmi és érzelmi szempontból.

Ünnepeljük együtt a boldogság világnapját Komáromban!

szénássy