Város Dél-komárom 2021. 05. 04.

Kezdődik a dél-komáromi buszvég felújítása

A projekt az önkormányzat,- mint vezető partner-, a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és a szlovákiai Comorra Servis együttműködésével valósul meg. A pályázatnak köszönhetően új elektromos busz közlekedik majd napi rendszerességgel Észak- és Dél-Komárom között. A pályázat egyben tartalmazza a buszpályaudvarnak és környezetének felújítását is – írja a komarom.hu.

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta azt is, hogy a buszmegállókba informatív okos-panelek kerülnek, amelyekről az utasok friss és aktuális információkat kaphatnak a járatokról. Mindemellett a projektet bemutató weboldal és mobil applikáció is készül, amely megkönnyíti az utasok tájékozódását; látható lesz, hogy pontosan mikor érkezik az autóbusz, és az is, hogy merre jár éppen.Ez a beruházás is kiváló példa arra, hogy az önkormányzat a nagy beruházások mellett, a komáromiak komfortérzetét növelő fejlesztéseket is kiemelten kezeli.

Az összességében több mint 300 millió forintos projekt Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma az INTERREG V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg. A projektben fejlesztik az intelligens határon átnyúló közlekedési rendszereket, utas tájékoztató rendszereket, online menetrendeket, elektronikus jegykezelést, mobil alkalmazásokat valamit fejlesztik a közös díjszabási feltételeket, kialakítják a határon átnyúló közösségi közlekedési szolgáltatásokat – tette hozzá Czunyiné dr. Bertalan Judit térségünk országgyűlési képviselője.

A munkálatok előre láthatólag az ősz elejére fejeződnek be.