Zöld Dél-komárom 2024. 04. 18.

Több új zöld busz is forgalomba áll Dél-Komáromban

Dr. Molnár Attila, a város polgármestere nemrég a település közösségi oldalán számolt be a hírről.

A videóban elmondta; néhány éve került sor az autóbusz-pályaudvar felújítására Észak- és Dél-Komárom közös pályázatában, az INTERREG V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Program keretében. A létesítmény és környezetének korzserűsítése akkor közel 115 millió forintból valósult meg.

A beruházás során nem csupán a buszpályaudvar újult meg, de a Szent László és Korona utca, valamint azok környéke is, továbbá intelligens, okos buszvárókat is telepítettek, elkészült egy útastájékoztató alkalmazás és egy weboldal is.

A pályázatnak köszönhetően elektromos buszt is sikerült beszerezni, amely azóta is napi rendszerességgel közlekedik Észak- és Dél-Komárom között.

-Amikor beszereztük az első zöld buszt, már akkor is jeleztük, hogy elkötelezettek vagyunk további elektromos járművek forgalomba állítása terén. Épp ezért örömteli, hogy a Volánbusz 20 darab új környezetbarát járművet szerez be Magyarországon, s ebből kettő városunkba kerül – hangsúlyozta dr. Molnár Attila.

A cég vonatkozó sajtóanyaga szerint kéttengelyes, alacsonypadlós buszok állnak majd forgalomba, amelyek a kerekesszékes utasok szállítására is alkalmas, 3 ajtós fűtő- és hűtő berendezéssel rendelkező, utastájékoztató-, kamera- és utasszámláló rendszerrel is rendelkeznek.

– Városunk Komárom a zöld átállásban is élen szeretne járni! Ezért bíztatom a kedves komáromiakat, hogy használjuk minél többen majd az elektromos buszokat, az elektromos tömegközlekedést Komáromban is! – zárta gondolatait a polgármester.

A következő napokban egyébként több helyszínen is Föld napi zöld akció indul a városban, ezekről részletesen ITT írtunk!

(Nyitókép: Krizsán Csaba / Forrás: MTI)