Város 2020. 12. 11.

Kezdődik a Ferences utcai óvoda átépítése

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően jelentős kapacitásbővítés és átépítés valósulhat meg a belvárosi Ferences barátok utcai óvodában. A projekt részeként új játékelemeket is kapnak a gyerekek az óvoda udvarára. A projekt jóváhagyott költségvetése meghaladja a 195 ezer eurót.

A projekt részeként rekonstruálva lesz az óvoda épülete, a helységek fejújításával a kapacitás a jelenlegi 28-ról 48-ra nő. Az óvoda az inkluzív oktatás elemeit alkalmazza. A pályázat kidolgozásánál a fogyatékossággal élő gyermekek igényei is figyelembe lettek véve, így az óvodát a felújítás után ők is látogathatják. A tervdokumentáció kitér az épület akadálymentesítésére és az akadálymentes mosdó kialakítására is. A munkálatok egyaránt érintik az óvoda udvarát is, ahol új, multifunkcionális játszótér jön létre, korszerű anyagi és technikai eszközökkel.

Ugyanakkor a projekten belül olyan beltéri játékelemek is biztosítva lesznek, amelyek segítik a pedagógusok munkáját a gyermekek tanításában, vezetésében, hozzásegítenek a gyermekek iskolakezdés előtti önállósulásához, a kreativitás és egyéb készségek fejlesztéséhez. Továbbá a fogyatékossággal élő gyermekek is problémamentesen használhatják őket.

A projekt az EU támogatásával valósul meg az Integrált Regionális Operatív Program (IROP) keretén belül. A 195 ezres jóváhagyott keretösszeg 95 százaléka támogatás, az önkormányzat 5 százalékos önrészt vállalt.

A munkálatok a jövő év elején kezdődnek és az első félévben valósulnak meg.

(Komárom Város Facebook oldal)