Kultúra Dél-komárom 2020. 02. 04.

Kiemelt aranyminősítést kapott az Egressy Fúvószenekar

Nagyszabású gálakoncert keretében zajlott az elmúlt hétvégén a dél-komáromi zenekar minősítő hangversenye a VMK-ban, ahol a település dr. Molnár Attila polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Szabó Ferenc karmester zenekara két kategóriában is jelesre vizsgázott. Így C fokozaton koncert, illetve szórakoztató műfajban egyaránt kiemelt aranyminősítést érdemelt ki a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség zsűrijétől.

Az együttes egyébként három évvel ezelőtt ünnepelte 20 éves jubileumát. A kerek évforduló kapcsán Szabó Ferenc akkor így fogalmazott:

Amire személy szerint a legbüszkébb vagyok, az a zenekar közösségformáló ereje. Tizenhatan kezdtük, ma már több mint ötvenen vagyunk, nemcsak diákok és tanárok játsszanak velünk, de régi növendékeink is szívesen visszajárnak. Nem csupán iskolai zenekar vagyunk, hanem 365 napos együttes, a nyári szünet alatt sem pihenünk. Igyekszünk mindig tematikusan felépíteni a műsorainkat, hogy azok passzoljanak az adott eseményhez, helyszínhez. Igényesek vagyunk a színvonalra! Mindig jobbnak és jobbnak kell lenni. Egy jó műsorpolitikával a közönség zenei ízlése formálható. Mi ezt szerencsére elértük.

Az együttessel legközelebb a Komáromi Napok ideje alatt találkozhatunk majd a városban, mikor is igazi világ körüli útra invitálják a hallgatóságot filmzenékkel, indulókkal, és latin ritmusokkal.