Kultúra Dél-komárom 2020. 01. 21.

Minősítő hangversenyre készült az Egressy Fúvószenekar

Hozák Adrienntől, a dél-komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola igazgatónőjétől megtudtuk ilyen magas színvonalú szakmai megmérettetésre utoljára 2011-ben került sor. Az előadásra február 1-jén 17.00 órától kerül sor a VMK-ban.

A zenekar három éve, 2017-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját, akkor Szabó Ferenc zenekarvezető, karnagy így nyilatkozott:

– Az első néhány év az építkezésről szólt, hiszen 16-an kezdtünk játszani a fúvószenekarban. Az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola korábbi vezetője, Méri Anasztázia vetette fel, hogy a tatabányai mintára a mi intézményünkben is alakulhatna egy zenekar. Az együttes ma már több mint 50 főből áll, nemcsak a diákok és a tanárok játsszanak benne, de régi növendékeink is szívesen visszajárnak. Legidősebb tagunk elmúlt 50, a legfiatalabb mindössze 12 éves. Van, aki Oroszlányból utazik Komáromba minden pénteken az esti próbára, de olyan is, aki Frankfurtból jön haza azért, hogy a koncerteken felléphessen velünk.

Az Egressy Fúvószenekarral az év során számos alkalommal találkozhatunk, hagyományos fellépői a Komáromi Napoknak, vagy épp a Százan fújják elnevezésű programnak is, de minden évben megszervezik saját zenei táborukat és színpadra lépnek több rangos zenei eseményen, fesztiválon, versenyen is.

A februári minősítő hangversenyen valódi világ körüli útra invitálják a hallgatóságot filmzenékkel, indulókkal és latin ritmusokkal, de persze elhangzanak klasszikus fúvószenekarra írt darabok is.