Mix 2022. 08. 05.

Kiesett, vagy kidobták az ablakon? Furcsa kutya-baleset a Páva utcában

A Páva utca lakói vonyításra, nyüszítésre lettek figyelmesek tegnap a késő esti órákban. Később egy kiskutyát találtak az utcán. Mindkét mellső lába eltörött, műtétet kell rajta végrehajtani.

A lakók reggel értesítették a „Négylevelű lóhere” (Štvorlístky) nevű kutyamenhelyet. Kiderült, hogy éjjel 11 óra körül „kiesett” egy kiskutya a panelház valamelyik ablakából. „Véletlenül”, csak úgy, magától… És senki se ment érte! Egy háromgyermekes család kutyusáról van szó – azért szerezték be, hogy legyen kivel játszaniuk a gyerekeknek.

A kutyust a menhely munkatársai Érsekújvárba vitték röntgenre, ahol kiderült, mindkét mellső lába eltörött. Meg kell műteni a kis lábakat.

„Istenem – írja a menhely tulajdonosa – mikor értik meg az emberek, hogy a kutya nem játék? Ez az ártatlan kis jószág az egész utat végigsírta fájdalmában!”

Sajnos azonban kutyamenhely ebben a pillanatban (parvovírus miatt) nem tudja sem magához venni, sem finanszírozni az eb műtétjét. A kutyuska elhelyezését megoldották, szerencsére sok állatbarát él Komáromban. A műtétre pedig gyűjtést szerveznek – ezzel kapcsolatosan ezen az oldalon informálodhat.