Sport 2022. 11. 11.

Komárom szenzációsan teljesített a híres Olimpiakos ellen!

Komáromban igazi ünnepnap volt 2022. november 9-én szerdán, amikor a harmincszoros görög bajnokot, a világ negyedik legsikeresebb klubját, az OLYMPIACOS PIRAEUS-t fogadta csapatunk.

A komáromi röplabda csapat szerdán a CEV Challenge Cup 2023-as versenyén nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ellenfelük az európai óriás, az Olympiacos Piraeus csapata volt. A Rieker UJS játékosai 2:1-re vezettek a mérkőzésen, de a harmadik szettben kihagytak egy szett labdát, és az ellenfél nemcsak a harmadik szettet, hanem később a negyedik szettet és az egész mérkőzést is 3:1-re megnyerte.

A visszavágót a görögországi Pireuszban rendezik november 16-án, szerdán, helyi idő szerint 18 órakor. 

CHALLENGE CUP – FÉRFIAK – 16/DÖNTŐ (VISSZAVÁGÓ) – SZERDA:

RIEKER UJS KOMÁROM – OLIMPIACOS PIREUS (GRE) 1:3 (-18, 16, -24, -19)

Bírók: Momirov (Bul.) és Zguri (Alb.), 800 néző.

RIEKER UJS: Szarek 21, Sánta 11, Ogurčák 10, Kohút 8, Mačuha 5, Kasperkevič 4, liberók Pati-Nagy és Krajčo (Százvai ). Edző. G. Chochoľak.

OLYMPIACOS: Stern 20, Hidalgo Oliva 14, Pajenk 11, Linard os 9, Koumentakis 6, Dalakouras 5, Travica,  liberó Tziavras, Petsias, Chandrinos, Papangelopoulos, Zoupani. Edző: A. Guliani

Gabriel Chochoľak, a Rieker UJS edzője: „Jó teljesítményt nyújtottunk egy nagynevű ellenfél ellen. Tavaly ugyanezt az ellenfelet kaptuk a Bajnokok Ligájában, Nyitrán ugyanilyen eredménnyel zárult a meccs. Kenyértörésre a harmadik szettben került sor, amelyben volt egy kis előnyünk. Ráadásul 24:23-nál szett labdához jutottunk, amikor az ellenfél nekünk passzolta a labdát. Sajnos egy félreértés miatt a labda a földre esett, és elvesztettük a szettet. Nehéz megmondani, hogy megnyertük volna-e ezt a meccset, de legalább játszottunk volna egy tajbrejket. Nem esünk kétségbe az eredmény miatt, mert nem hasonlíthatjuk össze magunkat egy olyan klubbal, amelynek több milliós költségvetése van. Nagyon elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, mert kiegyensúlyozottan játszottak a Pireusz ellen. A rengeteg néző, szurkoló is elégedetetten távozott a meccsről.

Sajtóhír