Sport 2023. 11. 02.

A luxemburgi Stroossenben nyert a komáromi férfi röplabdacsapat (SK) – így kiharcolta a továbbjutást

A RIEKER UJS Komárno röplabdázói 3:1-re nyertek a CEV Challenge Cup 2024 európai klubversenyen a luxemburgi Stroossenben. Így a hazai vereség után kiharcolták a továbbjutást a rangos európai verseny következő fordulójába!

Komárom hazai 2:3-as vereségét követően a Stroossen játékosait a teltházas Omnisport sportcsarnok és a viharos luxemburgi légkör a győzelemre sarkallta, de a komáromi játékosok ettől nem ijedtek meg és koncentrált teljesítménnyel megnyerték az első szettet. A másodikban is megmutatkozott a hazaiak minősége, hiszen 1:1-nél ugyanúgy egyenlítettek. Ezt követően azonban ismét a komáromi röplabdázók domináltak, mindkét következő szettet megnyerték, és a szettek és pontok összesítésében sikerült a kettős mérkőzésen is jobbnak lenniük és továbbjutniuk az ellenfél fedélzetén! Hatalmas reklám Komáromnak, a régiónak, a városnak, de egész Szlovákiának is! A komáromi röplabdázók a következő fordulóban a holland második helyezett Orion Active Living Doetinchem csapatával találkoznak! Az első mérkőzést 2023. november 22-én 19:00 órakor rendezik Komáromban, a visszavágót pedig 2023. november 29-én 20:00 órakor Hollandiában!

CEV Challenge Cup 2024 férfiak – 32/finálé – kedd:
VC Stroossen (Lux.) – Rieker UJS Komárno 1:3 (-17, 17, -19, -20) – első mérkőzés 3:2, továbbjut Komárom
Bírók: Kälin (SUI) a Herbots (BEL), 450 néző.
RIEKER UJS: Sánta 2, Mačuha 7, Kasperekvič 3, Ogurčák 11, Kohút 4, Mlynarčík 28, liberók Krajčo a Pati-Nagy (B. Hanúsek 3, Forró 0, Százvai 3, Lam 9, P. Kudra 0). Edző: R. Vlkolinský.

Richard Vlkolinský, a Rieker UJS edzője: „Gratulálok a fiaimnak a viharos és teltházas nézőtér előtt nyújtott nagyon harcos teljesítményükhöz. Győzelmet arattunk az ellenfél pályáján. Úgy gondolom, hogy koncentrált és összeszedett teljesítményt nyújtottunk, amihez gratulálok a csapatnak. Szeretném megköszönni Ferencz Dávidnak és Mihalička Róbertnek a tökéletes lebonyolítást Luxemburgban. Hibátlan volt, és nagy szerepük volt abban, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és nem hibáztunk semmit. Százszázalékosan a röplabdára koncentráltunk. A játékosok maguk is több megbeszélés után léptek újra pályára, ahol részletesen elemeztük az ellenfelünket, és rögtön az első szettben lászott is a játékunkon. A második szettben a hazaiak megmutatták, hogy mi fekszik nekik a játékukban. Ez a csapat külföldi játékosokból áll, és nagyon érződött a kémia. Nagyon igyekeztünk ezt kiküszöbölni, és ez sikerült is. A játszma végére nagy előnyre tettünk szert, amit jéghideg nyugalommal kontrolláltunk. Várjuk a következő ellenfelünket a bajnokságban”.

Forrás: VK Spartak UJS Komárno