Sport 2016. 09. 09.

Orbán Viktor is gratulált a komáromi magyar kajakokosoknak

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke levélben gratulált a riói olimpián ezüstérmet szerzett szlovák férfi kajaknégyes három magyar tagjának, Tarr Györgynek, Linka Tibornak, Vlček Eriknek, valamint edzőjüknek, Likér Péternek – írja a Felvidék.Ma.

A miniszterelnöki gratuláló leveleket Czimbalmosné Molnár Éva nagykövet asszony szeptember 8-án adta át Csölösztőn az ottani sportközpont hotel-részlegében. „Nagy örömmel értesültem róla, hogy a XXI. nyári olimpiai játékokon Rio de Janeiróban a szlovák férfi kajak négyes ezer méteren ezüstérmet szerzett”, áll Orbán Viktor levelében. A kiemelkedő eredményhez, a további sportkarrierhez további sok sikert valamint jó egészséget kívánt a magyar miniszterelnök.

Az éppen szabadságát töltő Linka Tibor helyett Orosz Csaba, Somorja alpolgármestere vette át a levelet, Tarr György, Vlček Erik és Likér Péter személyesen vett részt a családias hangulatú ünnepségen.

A sportolók köszönetet mondtak a gratulációért, és hangsúlyozták, milyen jó érzéssel tölti el őket a magyar miniszterelnök gesztusa. A szlovák miniszterelnök vagy köztársasági elnök részéről a sportolóknak és a sportkluboknak nem jut ilyen nagy figyelem. Az olimpia után az ország vezető politikusai semmilyen formában nem reagáltak, nem csak az evezősöknek, a többi olimpikonnak sem gratuláltak. A szlovák belügyminisztérium ugyanakkor gondoskodik a felkészülésükről, a tárca minden tőlük telhetőt megtesz értük: most például a megterhelő időszak utáni regenerációhoz nyújtanak segítséget.

Forrás és fotó: Felvidék.Ma 

Orosz Csaba, Tarr György, Czimbalmosné Molnar Éva, Vlček-ervin
Orosz Csaba, Tarr György, Czimbalmosné Molnár Éva, Vlček Erik és Likér Péter