Sport 2015. 05. 25.

Bronzérmesek lettek a Komáromi K4-ek a vasárnapi duisburgi világkupán

„Kísérletnek nevezhetnénk” – mondta a vasárnapi futam után Tarr György a canoe.sk portálnak. Erik Vlčekkel ugyanis, akivel már évek óta együtt versenyez, nem sokkal a duisburgi kajak-kenu világkupa előtt ültek egy csónakba a Denis Myšák–Tibor Linka párossal. Így a két K2-es helyett, amely 500 méteren indult volna, egy K4-es indult 1000 méteren, mondván, próbáljuk meg – és azonnal bronzéremmel tértek haza. Az elsők az fehéroroszok, a másodikok pedig az oroszok lettek. Az újonnan összeállt szlovákiai K4-es – Tarr György, Erik Vlček, Denis Myšák és Linka – az első helytől 2:58:271 másodperccel maradtak el.

Tarr György a futam után örömmel nyilatkozta a TASR-nek, hogy a fiatal versenyzők, akik még mindketten a 23 év alatti korosztályhoz tartoznak, energiával teltek, és hallgattak a tapasztaltabbakra. “Pontosan úgy eveztünk, ahogy azt előre megbeszéltük. Az erős startot követően képesek voltunk mindvégig tartani a kontaktust a többi hajóval. Nagyszerű érzés volt, hogy még az utolsó 200 méteren sem fogyott el az erőnk, sőt, tudtunk hajrázni, és ez bronzérmet hozott a számunkra.”

A duisburgi kajak-kenu világkupa az utolsó komoly verseny a júniusi a bakui Európa Játékok, és az autgusztusi milánói világbajnokság előtt. A kérdésre, miszerink együtt marad-e ez a négyes, Tarr György még nem tudta a választ. „50-50 százalék – felelte – Valószínűleg a következő napokban-hetekben sokat fogunk erről beszélni, meghányjuk-vetjük, hogyan előnyösebb.”

A fináléba bejutott másik K4-es csapat, Demin Viktorral az élen, a hetedik helyen végzett 1000 méteren. Az idejüket nem sikerült három perc alá szorítani.
Szintén a hetedik helyen végzett a C1-es Matej Rusnák, 500 méteres távon. Ez kiváló eredmény az erős konkurenciára való tekintettel.

A Komáromi Kajak-Kenu Klub eredményei a vasárnapi versenyen:  
K4 1000 m – Finálé
3. helyezés: Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka
7. helyezés: Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík, Viktor Demin
http://results.imas-sports.com/kanuduisburg/race.php?competition=wettkampf_125&race_id=183#oben
C1 500 m – Finálé
7. helyezés: Matej Rusnák
http://results.imas-sports.com/kanuduisburg/race.php?competition=wettkampf_125&race_id=184#oben

Szólj hozzá!