Mix 2019. 10. 21.

Komáromi mentősök is csatlakoztak a Tetris challenge-hez

Szeptember elején jelent meg világszerte a Tetris challenge nevű legújabb kihívás, melynek lényege, hogy a résztvevők egy olyan képet készítsenek, ahol a hétköznapjaikhoz vagy munkájukhoz tartozó tárgyakkal együtt a földre kiheveredve, rendezett formában legyenek láthatóak.

A kihívás elindítói azok a zürichi rendőrök voltak, akik az alábbi képet tették közzé az Instagramon, még szeptember 1-jén:

A bejegyzés vírusszerűen kezdett terjedni az interneten és világszerte rengetegen csatlakoztak a kihíváshoz, köztük rendőrök, tűzoltók, mentősök is.

Magyarországon többek között a Katasztrófavédelem, a Magyar Honvédség és az Országos Mentőszolgálat is közzétett olyan bejegyzéseket, melyeken a mindennapi munkájukhoz tartozó eszközök és berendezések kivétel nélkül megtalálhatók.

A tegnapi nap során pedig egy komáromi vonatkozású Tetris challenge teljesítés is felkerült az internetre, akik ráadásul a szlovákiai mentősök közül elsőként csatlakoztak a kihíváshoz.

Poznáte tetris challenge? Už aj slovenskí záchranári sa zapojili do celosvetovej výzvy ukázať, čo všetko sa nachádza v…

Közzétette: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR – 2019. október 20., vasárnap

Szerkesztőségünk felkereste a képen látható mentősök egyik tagját, Dégi Andort, hogy meséljen a kép elkészítésének folyamatáról: „Instagramon és Facebookon mostanában több hasonló képet is láttam már, miután pedig Szlovákiában mentősök még nem teljesítették a Tetris challenge-t, így jött az ötlet, hogy mi lehetnénk az elsők. Természetesen kikértük az Igazgató Úr engedélyét, ő pedig áldását adta a képre. A kollégák is kaptak az ötleten és lelkesek voltak, így még az se akadályozott meg minket a ki- és bepakolásban, hogy éppen egy éjjeli műszak volt a hátunk mögött” – mondta el a komáromi mentőszolgálat tagja.