Mix 2019. 10. 21.

Komáromi mentősök is csatlakoztak a Tetris challenge-hez

Szeptember elején jelent meg világszerte a Tetris challenge nevű legújabb kihívás, melynek lényege, hogy a résztvevők egy olyan képet készítsenek, ahol a hétköznapjaikhoz vagy munkájukhoz tartozó tárgyakkal együtt a földre kiheveredve, rendezett formában legyenek láthatóak.

A kihívás elindítói azok a zürichi rendőrök voltak, akik az alábbi képet tették közzé az Instagramon, még szeptember 1-jén:

A bejegyzés vírusszerűen kezdett terjedni az interneten és világszerte rengetegen csatlakoztak a kihíváshoz, köztük rendőrök, tűzoltók, mentősök is.

Magyarországon többek között a Katasztrófavédelem, a Magyar Honvédség és az Országos Mentőszolgálat is közzétett olyan bejegyzéseket, melyeken a mindennapi munkájukhoz tartozó eszközök és berendezések kivétel nélkül megtalálhatók.

A tegnapi nap során pedig egy komáromi vonatkozású Tetris challenge teljesítés is felkerült az internetre, akik ráadásul a szlovákiai mentősök közül elsőként csatlakoztak a kihíváshoz.

Poznáte tetris challenge? Už aj slovenskí záchranári sa zapojili do celosvetovej výzvy ukázať, čo všetko sa nachádza v…Uverejnil používateľ Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR Nedeľa 20. októbra 2019

Szerkesztőségünk felkereste a képen látható mentősök egyik tagját, Dégi Andort, hogy meséljen a kép elkészítésének folyamatáról: “Instagramon és Facebookon mostanában több hasonló képet is láttam már, miután pedig Szlovákiában mentősök még nem teljesítették a Tetris challenge-t, így jött az ötlet, hogy mi lehetnénk az elsők. Természetesen kikértük az Igazgató Úr engedélyét, ő pedig áldását adta a képre. A kollégák is kaptak az ötleten és lelkesek voltak, így még az se akadályozott meg minket a ki- és bepakolásban, hogy éppen egy éjjeli műszak volt a hátunk mögött” – mondta el a komáromi mentőszolgálat tagja.

Szólj hozzá!