Régió 2023. 05. 26.

Komáromi metszet a miniszterelnök irodájában

Pár nappal ezelőtt kapott megbízást az Ódor Lajos vezette szakértői kormány. Megkezdték a munkát, hogy megnyugtassák a bizonytalan politikai helyzetet az elkövetkező szeptemberi választásokig. A beköltözés során egy érdekes kép is beköltözött a kormányhivatalba a miniszterelnök irodájába.
Pénteken délután a Városok uniója tárgyalt Ódor Lajos miniszterelnökkel és Horváth Mihály pénzügyminiszterrel, akik mindketten magyar nemzetiségűek a most felálló szakértői kormányban. A Városok uniójának elnökségét Keszegh Béla polgármester is képviselte, aki a szervezet alelnöke.
A sok aktuális témát érintő találkozó után készült egy közös kép is a miniszterelnök irodájában. A háttérben pedig egy metszet a történelmi Komáromról. Ahogy megtudtuk Komárom polgármesterétől, egy eredeti metszetről van szó, amelyet Ódor Lajos vitt magával az új irodájában.


A kép a 16. századi Komáromot ábrázolja még abból az időből, amikor a spiccet víz választotta el. A metszet egy másolata megtalálható a komáromi városházán is a polgármesteri tárgyalóban.Ódor Lajos Komáromban született, a járásban található Nagykeszin nevelkedett, majd a gimnáziumi tanulmányai is Komáromhoz kötik.