Mix Dél-komárom 2022. 11. 04.

Komáromiak főznek a Komgasztro második évadában

Nagy sikerrel zárult a Komgasztro első évada, melyben Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás házigazda, a Tourinform iroda vezetője járták és kóstolták végig városunk éttermeit. A második évadban már Szilárd is fakanalat ragad, meghívott vendégeivel együtt – írja a komarom.hu.

Proczeller Tamás elmondta, a második évadban fix helyszínen, a Kemencés SzínbenKomárom történelméhez kapcsolódó ételeket készítenek majd el Szilárd vezényletével, egy kis csavarral, újragondolva.

Minden részbe meghívnak egy-egy ismert komáromit. Adásonként két étel készül egyszerre a paraván két oldalán. A meghívott vendégnek Szilárd a paravánon keresztül adja az instrukciókat.

A gasztrokibic kiemelte, a Komáromhoz köthető eredeti recepteket úgy formálja át, hogy mindenki, aki szeretné, el tudja készíteni otthon. Fontos, hogy a komáromiak és minden érdeklődő szeresse nézni az adásokat, hogy kedvet kapjanak ahhoz, hogy elkészítsék az ételeket. A második évadban ezért minél egyszerűbben és minél gyorsabban elkészíthető ételeket főznek. A sorozatban többek között készül majd szekeres galiba, fácános rilette és halas ételek is.