Város Dél-komárom 2023. 05. 12.

Komplex lakhatási program indul Dél-Komáromban

Mintegy 300 millió forint támogatást nyert a komáromi Kemence Egyesület a Kemence Melege Komplex Lakhatási Program Komáromban elnevezésű projekt megvalósításához – írja a komarom.hu.

Schmelcz Gézáné, az egyesület elnöke elmondta, Dél-Komáromban egy új típusú szolgáltatási rendszer indulhat el. A pályázat 12 fő támogatott lakhatásáról szól, valamint egy szociális alapellátó létrehozásáról, amely közösségi ellátást és támogató szolgáltatást nyújt. A támogatott lakhatást olyan fogyatékkal élő felnőttek vehetik majd igénybe, akik dolgoznak, részben képesek magukat ellátni, ám a mindennapokban támogató segítségre szorulnak.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, ugyan a projekt határideje szoros, mivel ez év december végéig le kell zárulnia, de hangsúlyozta, a Kemence Egyesületnek van annyi tapasztalata, hogy sikerrel megvalósítsa azt.

Dr. Molnár Attila a város polgármestere gratulált a sikeres pályázathoz, mely, mint hangsúlyozta, nem csupán a Kemence, de Komárom és a szőnyi városrész sikere is. Köszönetet mondott a Komáromban működő civil közösségeknek is. A projekt a 2023-as év második legnagyobb beruházása lesz a városban.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, megyénkben hiánypótló ellátásról van szó. A bentlakásos formában megvalósuló ellátás túlmutat az eddigi lehetőségeken. A gondozók nem az ellátottakkal élnek majd, csupán segítik őket a napi teendőikben. A munka nagy része 2024 januárjában indul.