Mix Dél-komárom 2019. 06. 25.

Környezetvédelmi akciót szervezett a FILO

A dél-komáromi Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete, vagy, ahogy a városban egyre többen ismerik, a FILO ismét környezetvédelmi programot szervezett nemrég. Június közepén a Csillag lakótelepen található szelektív hulladékgyűjtő sziget környékét takarították ki.

– Bosszantó, de többen vannak olyanok, akik, bár látják, hogy megtelt a hulladékgyűjtő, mégsem keresnek másikat, hanem annak környékére rakják le a szemetet. Így persze napról napra egyre csak halmozódik a háztartási hulladék. Ezért néhány barátunkkal, valamint Dombay Gábor önkormányzati képviselő úrral arra gondoltunk, tegyük rendbe a gyűjtősziget környékét, hátha, azok akikre vonatkozik megértik ezt az üzenetet – nyilatkozta Nagy Nikolett szervező.

Vajda Bence, a FILO elnökségi tagja hozzátette, szervezetük számára alapvető célkitűzés a környezetvédelem, ebben a szellemben segítették a város önkormányzatát szemétgyűjtő akciójukkal.

– Fontos, hogy felszámoljuk városunkban az ilyen és ehhez hasonló lerakóhelyeket, nem csupán azért mert elcsúfítják környezetünket, de azért is, mert az elhanyagolt lerakók számos nem kívánatos élősködőnek is kiváló búvóhelyet jelentenek – nyomatékosította Vajda Bence.

A FILO tagjaihoz az észak-komáromi KOMISZ is csatlakozott.