Kultúra 2023. 11. 29.

Korpás Éva Piripotty – Családi koncert

2023. december 10-én, vasárnap 15.00 órakor kezdődik Korpás Éva Piripotty című családi mesekoncertje Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Korpás Éva legújabb gyermekeknek szóló koncertje, a Piripotty egy olyan világba repíti a kisebbeket, ahol a fantázia segítségével teljesen új perspektívából élhetik át életük eseményeit.

Gáti István költő ehhez a lemezhez írt verses meséje nyomán elmesélt történetben természetesen segítségül hívjuk nagyszüleink tudását is- mutassák meg nekünk, hogyan érdemes megbirkózni a hétköznapok kihívásaival. Az elődök üzenetei, tanácsai kiolvashatók népdalaink szövegeiből, csak oda kell figyelni rájuk.

A Piripotty egy zenébe illesztett mese – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk! Mindnyájan emlékezünk arra, hogy kiért dobogott hevesebben a szívünk annak idején, mikor még kicsik voltunk… Én emlékszem! De, hogy vajon Piripotty, vagyis Szabó Gyurka szívét ki ejtette rabul? Elmeséljük! Ő is biztosan emlékezni fog rá, ha majd nagy lesz. De most egyelőre maradjunk a jelenben! A koncerten lesz közös éneklés és tánc, vigasság, de néha szomorúság is, hiszen mindkettő természetes része az ember életének.“ Korpás Éva

Közreműködők / Účinkujúci:
Korpás Éva – ének / spev
Lakatos Lili – ének / spev
Csernók Klára – hegedű, brácsa / husle, viola
Takács Ádám – hegedű, brácsa / husle, viola
Papp Endre – brácsa, dob / viola, bicie nástroje
Kuti Sándor – cimbalom, gitár / cimbal, gitara
Hanusz Zoltán – nagybőgő, koboz, doromb / kontrabas
Énekesek / Speváčky: Babos Luca, Fodor Borbála, Fodor Villő, Kányai Franciska, Kopsa Boglárka, Szeles Chloe

Táncosok / Tanečníci: Generáció Kamara Társulat: Botló Gergely, Domján Máté Sándor, Gálik Gábor, Kukucs Eszter, Kalmár Annabella, Mészáros Dóra
Koreográfus / Choreografia: Gálik Gábor, Gálik Klaudia

Jegyár: 9€