Mix 2023. 05. 05.

Korpás Éva a Magyarország, szeretlek! című műsorban

Múlt hétvégén ismerős arcba botlott az, aki a Komáromi Napoktól távol maradva a Duna TV csatornájára kapcsolt a vasárnap esti órákban. Korpás Éva népdalénekesnő a Magyarország, szeretlek! műsorban szerzett új élményeket. Aki nem látta, az adás visszanézhető – link a cikk alján.

Évát váratlanul érte a Duna Televízió felkérése. Aludnia is kellett rá egyet, mielőtt elvállalta a kvízműsorban való szereplést. „Nem igazán nézek ilyen jellegű műsorokat, de ez jobban tetszett, mert más mint a többi, értékes dolgokról van szó. Osztottam szoroztam, vajon ilyen típus vagyok-e, mennyire tudok majd ott megnyilvánulni, sikerül-e majd az izgalmamat legyőzni? Végül arra jutottam,

ez is egy kihívás, hogy kipróbáljam magam egy számomra új, nem megszokott helyzetben. S akárhogy is fog sikerülni, elviszek magammal belőle valamit.”

– mesélte az énekesnő.

Jóleső érzéssel nyugtázta, hogy a kultúrának ezen szegletében működő egyéneket is elkezdtek megszólítani.

Az ilyen adástípusoknak a lazaság és a humor tesz jót, de ez élesben nem is olyan könnyű. Pláne nulla információval és felkészülési lehetőséggel. „Belenézegettem korábbi műsorokba, s az irodalmi, nyelvészeti, népszokások témája láttán úgy éreztem, ez közel áll hozzám, élvezni fogom. Helyben szembesültem csak a magyar film napjának témájával és a csapattársaimmal is. Mikor megláttam ifj. Zsuráfszky Zolit, megnyugvást jelentett számomra. Örültem neki.” – A Szívharang koncertszínházban ő játsza Éva a férjét a darabban. Véletlen választás volt, hogy együtt szerepeltek. „Rengeteget nevettünk, a hangulat nagyon oldott volt, amihez a zenei betétek és a közönség is hozzájárult. Sőt, Zoli egyszer meg is perdített.”

A forgatás kicsit volt csak hosszabb folyamat, mint maga az adás.

A háromórás elfoglaltság során nincs nagyon megállás, mondhatni folyamatában veszik fel az adást. Hacsak nincs probléma, vagy zavaró tényező.

Az énekesnő új szerepben

Éva ismét meg tudott valamit magáról. „Újra szembesültem azzal a hiányosságommal, hogy merjek bátrabb lenni. A műsorban szereplő férfiaktól ezt el lehetne tanulni. Izgultam, mi van, ha rosszat mondok, hiába tudtam a jó választ. Ráadásul a gyorsasági faktor is számít. Nem elég tudni, merni kell merészen válaszolgatni is.”

Miller Zoltán oldalán sokáig vezetett az énekesnő csapata, végül azonban átbillent az állás a másik társaság oldalára.

„Otthonról persze mindannyian okosabbak vagyunk, ahogy a fociban is bárki berúgná a képernyő előtt a labdát. Élesben azonban a legegyszerűbbnek tűnő feladatot is el lehet rontani. Izgalmi állapotban nem olyan egyértelmű semmi.

Egyébként humoros megszólalások és kötetlen jókedv uralkodott, mindeközben viszont értékről szólt az egész. Senki nem mindenáron nyerő szándékkal ment oda, hanem hogy egy kis jókedvet varázsoljunk mind a mi, mind pedig a nézők mindennapi életébe. Remélem sikerült. Játszani jó!

A Szeretlek Magyarország adása itt nézhető meg:

https://mediaklikk.hu/video/magyarorszag-szeretlek-2023-04-30-i-adas/