Sport 2017. 11. 27.

Kosárlabda, teremkerékpár, sportlövészet, küzdősport: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a november 20-november 26-ai hétről.

Kosárlabda

Egis Körmend – MBK Rieker COM-Therm Komárno 79:68 (35:33)
-Helios Alpe Adria Cup 4.forduló- 
Az elmúlt héten tovább folytatódott a komáromi kosárcsapat szezonbeli tendenciája, miszerint szinte képtelen győzelmet aratni vendégként. Ezúttal a nemzetközi Alpe Adria Cup-ában szenvedett vereséget a magyarországi Körmend csapatától. A mérkőzés nem kezdődött túl jól Komárom számára, pár perc után máris 10 pontos hátrányba került a csapat. Ennek ellenére a félidő végére mégis sikerült ledolgozni a hátrányt a mindaddig magabiztosan játszó körmendiekkel szemben. A második félidőre azonban nem tudták továbblendíteni formájukat a komáromi kosarasok, így fokozatosan lépett meg tőlük a hazai csapat, mígnem jelentős, 16 pontos előnyt tudtak kialakítani maguknak a harmadik negyed végére. Habár az MBK játékosai nem adták fel, ez az előny végül a hazaiak magabiztos győzelmét eredményezte. Komáromi részről a legjobb teljesítményt a 17 pontig és 15 lepattanóig jutó Bowman nyújtotta. A múltheti válogatott mérkőzések miatti szünet után pedig a héten tovább folytatódik a szlovák bajnokság. Komárom a 14.fordulóban, szerdán Szvit csapatát fogadja hazai pályán, míg hétvégén a pozsonyi Karlovka csapata látogat el városunkba.

Bowman jó teljesítménye sem volt elég a győzelemhez (fotó: Jene Sandor’s photos facebook oldal)

Teremkerékpár

Hétvégén rendezték meg az ausztriai Dornbirn-ban a 2017-es teremkerékpár világbajnokságot, melyen a gútai Vincze Alica, Szabó Dóra, Glofák Viktória és Domin Henrietta alkotta ACT 4 Slovakia csapata a harmadik helyet érte el Svájc és Németország mögött. A világbajnokságról részletesebben ITT olvasható.

Fotó: ACT 4 Slovakia facebook oldal

Sportlövészet

Magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt a komáromi Miskolczi Julianna a Hungarian Openen. A komáromiak 2014-es egyéni Európa-bajnoka az alapversenyben halványabb formát mutatott, 410 kör alatti teljesítménnyel az ötödik helyen került döntőbe, ahol viszont 248,3 körrel megszerezte az első helyet a Nyíregyházán rendezett versenyen.

Küzdősport

November 26-án Mosonmagyaróvár adott otthont az IJKA karate szövetség országos bajnokságának ahol a Den Shin Dojo barna-fekete övesei méretették meg magukat. A versenyen Albert Patrik katában és kumitében is aranyérmet szerzett. Patrik 2015 után immár másodjára tudta elérni ezt a kiváló eredményt a felnőttek között. A megmérettetésen a második helyezéseket is Komárom hozta el, hiszen Patrik mindkétszer a szintén Den Shin Dojos Mészáros Zsolttal vívta a döntőt, aki így az ezüstérmeket nyerte el.

Ezzel a versennyel egy időben került megrendezésre Szigetszentmiklóson  több mint 600 versenyző részvételével a 25. Hungary Tatami Kupa, nemzetközi karate verseny. Pataki Bence második helyezést elérve, ezzel a versennyel búcsúzott a korosztályától (55 kg-ban a 16-17 évesek között ötödik lett).