Sport 2024. 06. 28.

Ismét streetballtól lesz hangos a Klapka-tér

Július 6-án újra beveszik a kosarasok a Klapka-teret. Az egész napos 3×3 Basket Slovakia – XXX Komárno esemény nemzetközi meccsekkel és gyerekprogramokkal is várja az érdeklődőket. A már hagyományosan megrendezett nagysikerű akcióról korábban ITT írtunk.

Ez lesz az ötödik rendezvény, melyet sikerült a főszervezőnek, Ladislav Stojanovnak városunkba hoznia. „Megint érkeznek a szerbek, az osztrákok, az olaszok és Szlovákia ismert klubjainak képviselői is. Több mint 20 regisztrált csapat van, köztük a helyi arcok is pályára lépnek, például a Selye János Gimnázium egykori ismert kosaras játékosai.” – avatott be a főszervező.

A színvonalas nemzetközi meccsek izgalmát többek közt Balogh Máté és Samo Volárik profi kosárlabdázók is fokozzák. „Már péntek délutántól lehet jönni dobálni a pályára, a kosárpalánkokat és a pályát ugyanis már aznap délelőtt felállítjuk. Szombaton pedig 10-től kezdődnek a meccsek, a gyerekeket a szokásos ugrálóvárral várjuk majd.”

Tölts el egy napot óriások árnyékában a nyári időszak közepén július 6-án, a Klapka-téren. A streetball csapattagok nagy erőbedobással repkednek majd a palánk körül idén is!