Város 2019. 06. 28.

Közel 3 millióból újul meg az Európa Hotel

A tegnapi nap során került megrendezésre a Komárom központjában található Európa Hotel jövőjével kapcsolatos sajtótájékoztató, melyet Viniczai Tibor, az Európa Hotelt megvásároló Európa Group befektetői csoport egyik tulajdonosa, valamint Tučný József belsőépítész tartottak meg.

A sajtótájékoztató a komáromi Klapka Étteremben kapott helyet tegnap (június 27.) a délelőtti órákban.

A tervek szerint egy éven belül akár meg is valósulhat a jelenleg már felújítás alatt álló épület átadása a nagyközönségnek. Az Európa Hotelben két étterem, rendezvényterem, 10-15 (később 55) szoba, továbbá nemzetközi versenyekre is alkalmas Kárpát-medence központú pókerközpont, valamint egy nívós élő kaszinó lesz megtalálható. A rendezvényteremben szalagavatók, esküvők és egyéb rendezvények is helyet kapnak majd.

Az egész épületben az ‘industrial chic’ belsőépítészeti irány dominál majd, art deco és pompa elemekkel, melyeket a helyi jellegzetességekkel szeretnék a helyieknek is közelebb hozni. A hotel alagsorában 20 férőhelyes parkoló kerül kialakításra, valamint az épület előtti parkolóhelyek megvételét, vagy azok hosszú távú bérbevételét is tervezik – írja a dunataj.sk helyszíni beszámolója.

Fontosnak tartották továbbá elmondani, hogy rögtön a nyitáskor legalább száz új munkahelyet fognak létrehozni, mely szám később 150-200-ra is nőhet. A hotel működése természetesen további forgalmat generálhat a város más szolgáltatóinak is.

(forrás: dunataj.sk, tucnydesign)