Város 2015. 02. 23.

Közös barangolás két országban, de egy városban

A helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment és a Klapka György Múzeum is csatlakozott az idegenvezetők világnapjához. Ebből az alkalomból a múzeumban egy prezentációra került sor, vasárnap délelőtt pedig egy határon átívelő városnéző sétára invitálták az érdeklődőket.

– Az egy város két országban szlogenhez igazodva a városnézés Dél-Komáromban a Szabadság térről indult és Észak-Komáromban a Klapka téren ért véget, miközben a látnivalókról szóló információk mellett az egyesület célkitűzéseit is népszerűsítettük. Dél-Komáromban a város szerkezete miatt csak a látnivalók egy szűk keresztmetszetét nézhettük meg, Észak-Komáromban azonban a nevezetességek jól koncentrálódnak – mondta el a programról Pohlmüllner József, a TDM helyi vezetője. A túrán főleg helyiek és környékbeliek vettek részt, így mindvégig igen baráti hangulatban zajlott. Jöttek azért messzebbről, Budapestről vagy Szolnokról is.

– Az egyik újságban olvastam a programról, amit nagyon jó ötletnek tartok. A család egy része innen származik, Márta pedig még sosem járt Komáromban – tudtuk meg dr. Nagy Lajostól.
– A Monostori Erődöt már régóta szerettem volna látni, így összekapcsoltuk a két lehetőséget. Ez egy kiváló vasárnap délutáni kikapcsolódás. Biztos különleges érzés lesz átsétálni a hídon, mert a szüleim a Felvidékről, Gömörből származnak – tette hozzá Kovácsné Puskás Márta.

(Sárai Evelyn)