Kultúra Dél-komárom 2023. 02. 14.

Különleges programmal készül a hétvégére a Kemence Egyesület

Február 18-án, szombaton reggel 9 és délután 16.30 között az Állatok farsangjára várják a komáromi családokat Szőnybe, a Kossuth utca 85. szám alá.

A rendezvényre a szervezők egy több állomásból álló akadálypályát építenek, melynek teljesítése során az állatokhoz kapcsolódó feladványokat kell majd megfejteniük a résztvevőknek.

– A program egyik fő célja, hogy a gyerekek azonfelül, hogy közelebbről megismerhessék az állatokat, megtudják azt is, hogy miként kell tartani, gondozni, nevelni azokat. A játékos verseny fontos részét képzi a környezettudatos nevelés is – mutatott rá Schmelcz Gézáné, a Kemence Egyesület vezetője.

Míg a családok az akadálypályán versenyeznek, a Kemencés Színben farsangi fánkkal, valamint forró teával is kedveskednek a látogatóknak.

Mindazok, akik sikeresen teljesítik a pályát és leadják „menetlevelüket”, ajándékban részesülnek. A legkisebbek a verseny után, közben a Kemencés Színben berendezett játszóházba is ellátogathatnak, ahol számos izgalmas foglalkozás várja őket.

Az egyesület jövő hét szerdán, február 22-én, 10 órakor kiszebáb-égetéssel búcsúztatja a telet.