Mix Dél-komárom 2019. 10. 02.

Kutyakiállítás lesz hétvégén a Monostori erődben

A CACIB show az egyik legnagyobb magyarországi kutyás rendezvény, amely rengeteg kiállítót vonz, mind belföldről, mind pedig külföldről. Az esemény nemcsak a szakma körében kedvelt, de szívesen látogatják a kutyabarátok is. A Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetségének rendezvénye október 4-e és 6-a között várja az érdeklődőket.

A három nap alatt a neves zsűri több körben számos kutyafajtát értékel, így kiosztásra kerül többek között a Hungária Prima Junior, a Hungária Champion, a Nemzetközi Champion, a Hungária Derby Győztes, a Hungária Fajtagyőztes, a Legszebb Bébi Kutya, Kölyök Kutya, Veterán Kutya, Fiatal Kutya, Fajtacsoportgyőztes, a Legszebb Kutya, és a Legszebb Derby Kutya díj.

A kiállítók közel kétharmada külföldről érkezik, a szomszédos országokon kívül az Amerikai Egyesült Államokból, Finnországból, Oroszországból és Japánból. Magyarország egyébként nemrég a 2008-as Európa-, illetve a 2013-as világkiállítás után, elnyerte a 2021-es európai kutyakiállítás rendezési jogát is.

Ma Magyarországon minden második családban él kutya, vagy macska. A programokat ezért úgy állították össze, hogy az az érdeklődők számára is vonzó legyen. Számos bemutatóval és egyéb érdekességgel készülnek a szervezők.