Mix 2023. 01. 23.

Kutyaviadalokra használtak fel kutyákat Marcelházán; illegális állattemető a szemétdombon

Megdöbbentő esetről számolt be a Markíza. Egy Komáromból eltűnt kutyus utáni nyomozás szálai Marcelházára vezettek, ahol kiderült, illegális kutyaviadalokat tartanak, illetve egy közeli szemétdombon több kutya és egyéb más állatok elásott csontjait is megtalálták.

A közelmúltban egy komáromi kutyatulajdonos eltűnt amerikai staffordshire terrier kutyáját kereste a környéken. Plakátokat függesztett ki városszerte, mígnem egy hívás érkezett hozzá, hogy Marcelházán látták az állatot. A férfi a községben kezdte keresni kedvencét – helyette azonban az egyik ház udvarán egy másik, katasztrofális állapotban lévő négylábút talált. Azonnal értesítette az állatorvost.

A szakember megerősítette, hogy a talált kutya testét régebbi és újabb sebek borítják, ami arra utalhat, hogy az állatot kutyaviadalokon használták fel.

A környezetvédelmi rendőrség is foglalkozott az üggyel. Vizsgálatuk alapján derült ki, hogy a falu egyik telkén, egy szemétdombon illegális „állattemető” működött – a kutyaharcok áldozatait hantolták el itt (egyelőre) ismeretlen tettesek. A helyszínen több kutya és egyéb más állatok elásott csontjait is megtalálták. A telek közelében élő család elismerte, a megtalált kutya hozzájuk tartozott, a testét borító elképesztő sebek pedig szerintük abból származnak, hogy összeverekedett a család másik kutyájával.

A rendőrség környezetvédelmi osztálya állatkínzás miatt indított eljárást.

A Markíza riportját itt nézheti meg.

Források: Új Szó, Ma7, Markíza