Kultúra 2019. 05. 24.

Lakatos Róbert lett a komáromi VMK új igazgatója!

A jelenleg igazgatói tisztséget betöltő Varga Anna 2019.1.9-én írásban nyújtotta be a polgármesteri hivatalba a lemondását, melyet a nyugdíjkorhatár elérésével indokolt.

Ezt követően a Komáromi Városi Hivatal, mint a VMK működtetője különböző médiumokban nyilvános pályázati felhívást tett közzé az igazgatói munkakör betöltésére. A pályázatokat 2019.3.15-ig lehetett benyújtani.

A kiértékelés után Lakatos Róbert kinevezését az igazgatói posztra Keszegh Béla polgármester javaslatára a képviselőtestület a 7. testületi ülésen jóváhagyta.

Lakatos Róbert a pozsonyi Zeneművészeti Főiskola brácsa szakán diplomázott. Művészként évekig tagja volt a Szlovák Filharmónia, valamint a Luxemburgi Európai Szólisták zenekarának. A színházkultúrában is nagy  tapasztalattal bír, hiszen zenei vezetőként és zeneszerzőként is dolgozott többek között a békéscsabai Jókai Színházban, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházban, a turócszentmártoni Szlovák Kamaraszínházban, a kassai Thália Színházban. Zenei vezetője volt az Ifjú Szivek táncegyüttesnek is.

Szervezői képességeit jól bizonyítja, hogy alapítója és főszervezője a Kútfeszt – Komárom és a Fonográf –fesztivál Komárom fesztiváloknak, valamint rendszeres társszervezője a Komáromi Napoknak is. Lakatos Róbert a RÉV zenekar alapítója.